Kraj dále řeší problematiku platů řidičů. Uvolní peníze na zvýšení mezd

24.02.2017 20:49

Na dnešním mimořádném zasedání (23. února) rozhodli radní Jihomoravského kraje o uvolnění finančních prostředků pro autobusové dopravce.

Kraj dále řeší problematiku platů řidičů. Uvolní peníze na zvýšení mezd
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Pomohou jim pokrýt náklady na zvýšení mezd řidičů podle vládního nařízení. Radní k tomuto kroku přistoupili v návaznosti na jednání Asociace krajů ČR s Vládou ČR, které nepřineslo jasnou odpověď v otázce, zda stát poskytne na platy peníze spolu s metodikou jejich rozdělení. Rozhodnutí na svém navazujícím zasedání posvětili jednomyslně i zastupitelé.

„Jedná se o částku přibližně 100 milionů korun, avšak o  detailech návrhu finanční podpory a dalším postupu při řešení této problematiky chci nejdříve informovat dopravce a zástupce odborů na setkání u kulatého stolu, které svolám na příští týden. Zatím pouze doplním, že pokud budou dopravci s návrhem souhlasit, je naším záměrem, aby byla celá záležitost vyřešena nejpozději  v první dekádě měsíce března,“ uvedl náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák.

Podle Hanáka je prioritou, aby se peníze skutečně dostaly k řidičům. „Chtěl bych proto apelovat na ministerstvo práce a sociálních věcí, potažmo inspektorát práce, aby dohlédlo na využití těchto prostředků. Zároveň očekávám, že se této problematice budou v příslušných společnostech věnovat s patřičnou pozorností i odborové organizace zastupující řidiče autobusů,“ uzavřel Hanák. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne