Kraj finančně podpoří rehabilitační péči u dětí s tělesným postižením

29.08.2015 7:34

Rada Jihomoravského kraje ve čtvrtek 27. srpna schválila finanční podporu pro Dětskou léčebnu pohybových poruch v Boskovicích. A to konkrétně na pořízení rehabilitačního přístroje – stabilometrické plošiny. Tento přístroj je využíván pro testování a nácvik rovnováhy u dětí.

Kraj finančně podpoří rehabilitační péči u dětí s tělesným postižením
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

„Nejčastějším onemocněním u pacientů je dětská mozková obrna a dále pak ortopedické vady a poúrazové stavy, které mají negativní odezvu na pohybovém aparátu. Tím, že se pořídí tato plošina, tak dojde nejen ke zkvalitnění rehabilitační péče, ale pro lékaře bude dostupná i kompletní dokumentace o průběhu léčby, zejména v oblasti stability dítěte,“ řekl náměstek hejtmana Stanislav Juránek.

Stabilometrická plošina poskytuje i zpětnou vazbu, tímto umožňuje reedukovat držení těla a rovnováhy. Měřitelným kritériem, které lze u této metody využít, je počet pacientů s pozitivním zpětným efektem, za pozitivní výsledek by při užití stabilometrické plošiny bylo považováno zlepšení funkcí rovnovážného systému u 60 procent klientů.

„Celkové výdaje na pořízení tohoto přístroje činí 212 500 korun. Z vlastních prostředků Jihomoravského kraje uhradíme 42 500 korun. Na zbývající část, tedy 170 000 korun, bude podána žádost na ministerstvo zdravotnictví,“ dodal náměstek hejtmana Roman Celý. 

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…