Kraj na slavnostním galavečeru vyhlásí Moravskoslezskou sestru roku

05.11.2015 8:09

Moravskoslezský kraj se rozhodl poděkovat zdravotním sestrám za jejich vytrvalou a obětavou práci a ocenit ty nejlepší.

Kraj na slavnostním galavečeru vyhlásí Moravskoslezskou sestru roku
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Letos vyhlásil 1. ročník ankety „Moravskoslezská sestra 2015“. Slavnostní vyhlášení vítězů v pěti kategoriích se uskuteční 5. listopadu 2015 v aule ostravské Vysoké školy báňské – Technické univerzity. Ceny vítězům předá Miroslav Novák, hejtman Moravskoslezského kraje a Jiří Martinek, náměstek hejtmana MSK pro zdravotnictví.

Cílem celé ankety, ve které odborníci hodnotili práci a celkový přístup zdravotníků, bylo nejen zvýšení společenské prestiže ošetřovatelského povolání, ale především poděkování všem zdravotnickým pracovníkům.

Anketa byla otevřená veškerým poskytovatelům zdravotní péče v Moravskoslezském kraji bez ohledu na zřizovatele, zakladatele či vlastníka. „Těší mě, že do prvního ročníku ankety se zapojilo 26 zdravotnických zařízení z Moravskoslezského kraje a navrhovatelé z řad odborné veřejnosti nominovali celkem 76 zdravotnických pracovníků. Ty pak posoudila hodnotící komise odborníků z oblasti zdravotnictví,“ vysvětlil princip Jiří Martinek, náměstek hejtmana MSK.

Ocenění se bude udělovat v pěti kategoriích - Ambulantní sestra, Sestra u lůžka, Sestra domácí péče, Porodní asistentka a Ocenění za dlouhodobý přínos v ošetřovatelské péči. Podmínkou pro zařazení do ankety byla délka praxe minimálně pět let, u kategorie Ocenění za dlouhodobý přínos v ošetřovatelské péči pak 25 let.

„Jména vítězů jednotlivých kategorií nebudou znát do poslední chvíle ani samotní členové hodnotící komise, posuzovali totiž nominace anonymizovaných účastníků s přidělenými pořadovými čísly,“ popsala Vratislava Krnáčová, vedoucí odboru zdravotnictví krajského úřadu a prozradila, že do finále v každé kategorii postoupili tři favorité a figuruje mezi nimi i muž. Pro vítěze jsou připraveny hodnotné ceny.

„V tuto chvíli vrcholí přípravy slavnostního galavečera. Organizační tým odboru zdravotnictví krajského úřadu ve spolupráci s agenturou Orange vyvinul maximální úsilí pro to, aby galavečer potěšil všechny zúčastněné a aby byl první ročník nezapomenutelný,“ dodala Vratislava Krnáčová s tím, že v doprovodném programu v kabaretním duchu vystoupí Martin Chodúr nebo Hana Fialová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…