Kraj podpoří fotbalisty Zbrojovky Brno

12.09.2015 17:02

Jihomoravský kraj podpoří fotbalisty Zbrojovky Brno. Krajská rada schválila 10. září uzavření Memoranda o spolupráci mezi Jihomoravským krajem a společností FC ZBROJOVKA BRNO, a.s.

Kraj podpoří fotbalisty Zbrojovky Brno
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

„V letošním roce jsme významným způsobem změnili přístup k podpoře sportu na jižní Moravě. Vedle důležité dotační podpory jsme u významných oddílů zahájili přípravu memorand o dlouhodobější spolupráci. Dnes rada schválila memorandum pro fotbalový klub Zbrojovka Brno. I do budoucna bude Jihomoravský kraj uzavírat takováto memoranda o spolupráci se špičkovými kluby v různých sportovních odvětvích – například v házené, stolním tenise, volejbalu a podobně. Máme memoranda se střechovými organizacemi  v oblasti sportu – s Českou unií sportu, Českou obcí sokolskou, Orlem a plánujme memoranda s Dělnickými tělovýchovnými jednotami,“ uvedl hejtman Michal Hašek. Jak dodal, smyslem je nastavení dlouhodobých podmínek podpory, memoranda jsou tříletá, v krajském zastupitelstvu existuje průřezová podpora sportu jako trvalá priorita pro všechny  politické kluby zastupitelstva.

„Jihomoravský kraj v letošním roce přistoupil k velmi masivní finanční podpoře amatérského sportu v regionu. Po rozpadu organizace ČSTV a v současné nejisté situaci v oblasti regulace hazardu a řešení otázky rozdělení výnosů hazardu, je kraj fakticky jediný společně s rozpočty obcí a měst, kdo mohou pomoci amatérskému sportu, oddílům a sportovním jednotám v regionu,“ uvedl Michal Hašek, který připomenul, že obvyklá každoroční podpora v rámci dotačních programů činila přibližně 10 milionů korun, přičemž jen v letošním roce bylo v oblasti sportu rozděleno již 35 milionů korun a tato částka není konečná.

„Prioritou všech uzavřených memorand v oblasti sportu je podpora mládežnického sportu. Chceme podpořit děti a mládež,“ sdělil hejtman. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …