Kraj podpoří hudební školu v chorvatském Daruvaru

25.02.2016 18:59

Částkou 100 tisíc korun podpoří Jihomoravský kraj hudební školu Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar z Chorvatské republiky. Poskytnutí finančního daru, který škola z Daruvaru použije na nákup hudebních nástrojů, schválila ve čtvrtek 25. února 2016 Rada Jihomoravského kraje.

Kraj podpoří hudební školu v chorvatském Daruvaru
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

„Jihomoravský kraj s Daruvarem, který je sídlem české menšiny v Chorvatské republice, úzce spolupracuje. Rádi podpoříme aktivity tamní hudební školy a doufám, že po loňské červencové návštěvě dožínkových slavností v Daruvaru opět navštíví naše krajany jihomoravská delegace i letos,“ řekl hejtman Michal Hašek.

Žáci a studenti uvedené hudební školy mají vynikající výsledky v mnoha národních i mezinárodních soutěžích. Škola však není schopna důstojným způsobem prezentovat umění svých žáků, neboť Daruvar zatím nedisponuje sálem s trvale zabudovaným pianem, v němž by bylo možno konat školní koncerty, studijní koncerty hudebníků a další programy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…