Kraj pomůže sportovním klubům s financováním

19.07.2017 19:36

Moravskoslezský kraj se rozhodl pomoci menším sportovním klubům v regionu, které se dostaly do finančních problémů v souvislosti s prodlevou přidělení státních dotací na sport.

Kraj pomůže sportovním klubům s financováním
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„Přesto, že se situace v oblasti dotací na sportovní činnost zklidňuje, některé menší sportovní kluby mají finanční problémy způsobené prodlevou přidělených dotací,“ vysvětluje Ivo Vondrák, hejtman Moravskoslezského kraje. „Do doby, než se vše stabilizuje, chceme jejich činnost podpořit formou návratné finanční výpomoci, aby mohly fungovat bez omezení. Každý jednotlivý klub či spolek by tak mohl získat až 200 tisíc korun, které by vrátil do letošního prosince. Věřím, že tak zabráníme případnému ohrožení chodu menších sportovních zařízení v našem regionu,“ dodává hejtman Ivo Vondrák.

„Vedení Moravskoslezského kraje jsme upozornili na finanční problémy, které komplikují činnost sportovním klubům v Moravskoslezském kraji, zaměřeným například na fotbal, florbal nebo volejbal. Jsme rádi, že nám zástupci vedení kraje přislíbili pomoc v překlenutí současné situace,“ sdělil Jiří Vlček, místopředseda Moravskoslezská krajská organizace České unie sportu (ČUS).

V současné době dochází k postupné stabilizaci situace, dotace jsou postupně schvalovány a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR se snaží plynule uvolňovat finanční prostředky jednotlivým příjemcům dotací.

„Sportovní kluby, které se dostaly díky prodlevě dotací do finančních problémů, mohou podat individuální žádost spolu s doložením bezdlužnosti vůči Moravskoslezskému kraji a čestným prohlášením o podpoře de-minimis. Pokud orgány kraje rozhodnou o poskytnutí návratné finanční výpomoci, uzavřeme veřejnoprávní smlouvu. Žadatel pak obdrží finance do dvaceti dnů,“ upřesňuje Jaroslav Kania, náměstek hejtmana MSK pro finance, majetek a investice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…