Kraj poskytl profesionálním hasičům speciální automobily

26.06.2015 8:45

Tři automobily v hodnotě přes pět milionů korun předali do užívání zástupci kraje Hasičskému záchrannému sboru Moravskoslezského kraje. Dva technické protiplynové vozy a technický chemický automobil budou využívat hasiči v Ostravě-Zábřehu a na Fifejdách.

Kraj poskytl profesionálním hasičům speciální automobily
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hasič

Technické protiplynové vozy, vybavené ochrannými oděvy a dýchací technikou, jsou určeny především k zásahům při rozsáhlých požárech nebo při únicích nebezpečných látek s nutností dekontaminace půdy. Technický chemický automobil s laboratoří slouží k likvidaci úniků nebezpečných látek.

 „Technika, kterou mají hasiči k dispozici, zastarává, a proto je nutné ji obměňovat. Naším cílem je zajistit Hasičskému záchrannému sboru Moravskoslezského kraje moderní prostředky nutné pro činnost složek integrovaného záchranného systému při ochraně obyvatel,“ říká Josef Babka, 1. náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje. Dodává, že péče Moravskoslezského kraje o hasiče je příkladná, o čemž svědčí i částka, kterou podpořil profesionální i dobrovolné hasiče v posledních třech letech – do vybavení i techniky investoval zhruba 46 milionů korun. „Bezpečnost obyvatel kraje je naší prioritou a tomu odpovídají také finanční toky, které do jejího zajištění z naší strany plynou. Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje patří k nejlépe vybaveným v republice. S pravidelným financováním na pořizování kvalitního vybavení počítáme i v následujících letech,“ dodává Josef Babka, 1. náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje.

„V případě dvou kusů protiplynových vozidel a jednoho kusu chemického automobilu se jedná o obměnu vozidel, která sloužila HZS MSK téměř patnáct let. Toto je zároveň maximální hranice životnosti, kdy by mělo dojít k jejich výměně za nová vozidla, neboť technický pokrok je samozřejmě za tuto dobu zřetelný, což se projevilo na podvozkové části (nyní podvozek v provedení 4x4) i na samotné nástavbě,“ sdělil Vladimír Vlček, zástupce krajského ředitele Hasičského záchranného sboru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…