Kraj přidá na opravu kulturních památek

28.08.2015 14:00

Památkovou péči a kulturní aktivity podpořila na svém posledním jednání Rada Pardubického kraje. Schválila poskytnutí individuálních dotací například na restaurátorské a stavebně-historické průzkumy kostela sv. Jakuba Většího s rodnou světničkou Bohuslava Martinů v Poličce či kaple sv. Jana Nepomuckého v Letohradě.

Kraj přidá na opravu kulturních památek
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Kaple sv. Jana Nepomuckého v Letohradě

„Přispíváme na opravy staveb, které patří mezi významné památky Pardubického kraje. V kostele sv. Jakuba Většího v Poličce už byly provedeny průzkumy na venkovní části objektu, nyní je potřeba odborně zhodnotit stav interiéru a vybavení včetně varhan a navrhnout způsob jejich záchrany. Na průzkum kraj přispěje 200 tisíci korunami,“ vysvětlila náměstkyně hejtmana Jana Pernicová. „Podobně jsme se rozhodli přidat 100 tisíc korun na restaurátorský průzkum kamenných prvků kaple sv. Jana Nepomuckého v Letohradě,“ doplnila Jana Pernicová.
    
Rada kraje také rozhodla o dotaci 30 tisíc korun na opravu oken soukromého domu v Řetové. Dotace na další památky musí ještě schválit Zastupitelstva Pardubického kraje. Rada navrhla zastupitelstvu udělit dotaci 135 tisíc korun na stavebně-historický průzkum kláštera s poutním chrámem Nanebevzetí Panny Marie v Králíkách a 100 tisíc korun na dokončení opravy střechy kostela sv. Víta v Morašicích u Chrudimi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…