Krajem požadovaná bezpečnost bude v Květné zajištěna

20.01.2015 16:56

Podmínky stanovené Bezpečnostní radou Pardubického kraje pro uskladnění a převoz munice do Květné budou naplněny. Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický o tom dnes jednal s brigádním generálem Drahoslavem Rybou, generálním ředitelem Hasičského záchranného sboru České republiky. Do areálu v Květné se tak bude stěhovat pouze bezpečná a zkontrolovaná munice. Konkrétní termín však není prozatím znám.

Krajem požadovaná bezpečnost bude v Květné zajištěna
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Byl jsem ujištěn, že do muničního skladu v Květné bude přepravována pouze bezpečná munice, za jejíž naskladnění bude zodpovědné Ministerstvo obrany ČR. Do konce ledna by pak měl být areál po technické stránce kompletně připravený na naskladnění,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „V Květné bude také dle našich požadavků umístěna jednotka profesionálních hasičů, kteří budou v případě potřeby ihned schopni zasáhnout. Zároveň je již nyní areál střežen vojenskou policií, která v místě zůstane i po převozu munice,“ dodal Martin Netolický.

V současné době jsou připraveny čtyři sklady z celkového počtu 27, u kterých se předpokládá, že budou pro převezenou munici využity. U ostatních je prováděna kontrola, která bude dle předpokladů dokončena do konce ledna. Samotné naskladňování může začít až po podepsání nájemních smluv mezi ministerstvem obrany a vlastníky munice. „Žádný konkrétní termín, kdy by mohlo začít docházet k transferu, není prozatím stanoven,“ uvedl brigádní generál Drahoslav Ryba, který se jednání účastnil společně s plukovníkem Ladislavem Prudilem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…