Krajská mateřská škola dnes otevřela druhou třídu

05.09.2016 16:20

Další třídu otevřela na začátku nového školního roku mateřinka Krajského úřadu Olomouckého kraje. Školku, která je určena dětem zaměstnanců úřadu, příspěvkových organizací Olomouckého kraje, ale i zájemcům z řad veřejnosti, bude navštěvovat celkem 34 dětí.

Krajská mateřská škola dnes otevřela druhou třídu
Foto: Olomoucký kraj
Popisek: Olomoucký kraj, logo.

„Jsem ráda, že se prvotní myšlenka zřízení krajské školky takto naplnila. Našim cílem je vytvoření rovnovážného stavu mezi pracovním a osobním životem zaměstnanců a firemní školka se dnes stává standardním motivačním nástrojem. Vnímám důležité rovnítko mezi spokojeným rodičem a spokojeným zaměstnancem,“ uvedla ředitelka Krajského úřadu Olomouckého kraje Lucie Štěpánková.

„Třídy jsou vybavené novým moderním nábytkem. Hračky, didaktické pomůcky i ostatní potřeby jsou nové a moderní a neustále je doplňujeme a obměňujeme podle potřeb dětí. Nechybí ani venkovní hřiště, které nově vybudoval a vybavil olomoucký krajský úřad,“ řekl Jiří Rozbořil, hejtman Olomouckého kraje.

Školní vzdělávací program vychází z Rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání. V krajské školce je zaměřen na polytechnické vzdělávání a podporu logopedické péče.

„V prostředí mateřské školy jsou dětem poskytovány mnohostranné a přiměřené podněty, které přispívají k jejich rozvoji a učení. Dětem je poskytován a vhodně nabízen odborně připravený program, který rozvíjí všechny složky dětské osobnosti,“ vysvětlila ředitelka mateřské školy Pavla Lukáčová. „Celým systémem osobnostního rozvoje dítěte, založeném na integrovaném vzdělávání hrou, činnostmi a prožitky, prolíná polytechnické zaměření a podpora logopedické péče,“ doplnila.

Krajskou mateřskou školu navštěvují děti od dvou a půl do sedmi let věku. Ve školním roce 2016/2017 navštíví řadu divadelních představení, koncerty, hasiče, policii i dopravní hřiště. Zúčastní se také vzdělávacích programů Vlastivědného muzea v Olomouci.

Mateřská škola Krajského úřadu Olomouckého kraje se nachází na Gorazdově náměstí v budově internátu školy profesora Vejdovského.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…