Krajská nemocnice Břeclav se zapojila do charitativního projektu Život v kufříku

26.08.2017 13:07

Náměstkyně hejtmana Jihomoravského kraje Taťána Malá, která má v gesci majetek a investice, tento týden navštívila krajské nemocnice ve Znojmě a v Břeclavi. Ve znojemské nemocnici byl předmětem diskuse s ředitelem Miroslavem Kavkou další postup kraje při další rekonstrukci nemocnice, která by mimo jiné mohla umožnit úplné vyklizení historických budov staré nemocnice a jejich prodej za pro kraj výhodnějších podmínek. V Břeclavi podpořila projekt „Kufřík života“ pro odložené děti.

Krajská nemocnice Břeclav se zapojila do charitativního projektu Život v kufříku
Foto: nembv.cz
Popisek: Krajská nemocnice Břeclav

Následovala prohlídka nově zrekonstruovaných prostory onkologického oddělení, kam budou v nejbližší době umístěni první pacienti, mezi nimi i rakouští klienti. V břeclavské nemocnici byla náměstkyně Malá seznámena ředitelem Jiřím Jurníkem finanční kondice tohoto zařízení a její další plány na restrukturalizaci a budoucí investice. Součástí návštěvy bylo také setkání se zástupkyní nadace La Vida Loca, která předala zástupcům nemocnice kufříky s výbavou pro novorozence, kterých se rodiče zřekli.

„Je pro mne jako pro mámu úplně nepředstavitelné, že bych se po porodu svého dítěte zřekla, přesto se tak v mnoha případech děje. Zhruba 500 dětí ročně míří z porodnice do pěstounské péče nebo do dětského centra. A téměř vždy jsou informace spojené s jejich příchodem na svět zcela zapomenuty. Na první kufřík v Břeclavi už čekal jeden „odložený“ chlapeček. Projekt La Vida Loca mě nadchl, budeme se ho snažit rozšířit i do ostatních jihomoravských nemocnic,“ řekla náměstkyně Taťána Malá.

Výbava kufříků obsahuje praktickou výbavu pro tyto děti a pomůže jim zdokumentovat jejich první dny a týdny na tomto světě. Kufřík obsahuje památníček, kam sestřičky a poté dočasní pěstouni zapisují záznamy z prvních dnů života dítěte, a také básničky, fotografie sestřiček atd. Dobrovolnice z celé České republiky a ženy z domovů pro seniory přispívají pletenými svetříky, čepičkami, botičkami a první hračkou. Cílem počinu je, aby si děti uvědomily svoji minulost a zachovaly se jim vzpomínky na rané dětství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…