Krajská podpora horským záchranářům je největší mezi regiony

22.06.2016 14:15

Zasedání správní a dozorčí rady Horské služby České republiky přineslo velmi dobrou zprávu pro náš region. Finanční podpora Pardubického kraje horským záchranářům je totiž nejvyšší ze všech českých krajů.

Krajská podpora horským záchranářům je největší mezi regiony
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

V rámci zasedání byla také projednána výroční zpráva organizace za rok 2015.

„V minulém roce jsme podpořili horskou službu celkovou částkou 620 tisíc korun. Z toho 120 tisíc bylo určeno na nákup nezbytného vybavení a 500 tisíc korun jako příspěvek na stavbu nové stanice v Čenkovicích, jelikož stávající stanice zdaleka nedostačovala potřebám 21. století,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

V minulých letech pořídil Pardubický kraj horské službě defibrilátory, skialpinistické lyže nebo speciální nosítka, které záchranáři hojně využívají. „Horská služba je pro návštěvníky hor nejrychlejší možnou pomocí, a proto je důležité, aby záchranáři byli vybavení na co nejvyšší úrovni,“ uvedl hejtman Martin Netolický. Mimo finančních a věcných darů podporuje kraj horskou službu také pomocí pravidelných školení, při kterých se záchranáři zdokonalují například v používání GPS navigací v terénu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…