Krajská rada schválila Plán zimní údržby silnic. Silničáři se postarají o 3 795 km silnic

03.12.2015 14:56

Celkem 3 795 kilometrů udržovaných krajských silnic druhých a třetích tříd ve 103 pracovních okruzích. Rada Jihomoravského kraje na zasedání 3. prosince 2015 schválila Plán zimní údržby silnic v Jihomoravském kraji pro zimní období 2015/2016.

Krajská rada schválila Plán zimní údržby silnic. Silničáři se postarají o 3 795 km silnic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silnice, ilustrační foto

Plán stanovuje rozsah, způsob a časové lhůty zimní údržby silnic II. a III. tříd ve vlastnictví kraje.

„V letošním roce došlo ke snížení délky neudržovaných úseků silnic na přibližně 131 kilometrů z celkového počtu zhruba tří tisíc osmi set kilometrů, o které se stará příspěvková organizace Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje,“ řekl náměstek Zdeněk Pavlík. „Udržované trasy jsou technologicky rozděleny na 103 pracovních okruhů. Pracovní okruhy nezahrnují zimní údržbu 121 km silnic II. a III. tříd ve městě Brně, kde ji zajišťuje společnost Brněnské komunikace a.s.,“ dodal náměstek Pavlík.

Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje má pro nadcházející období uzavřené také dohody s organizacemi v sousedních krajích, a to ve věci zajištění časové návaznosti a způsobu zimní údržby v zimním období 2015/2016 na vozovkách procházejících hranicemi kraje a na níže uvedených úsecích udržovaných příslušnou organizací sousedního kraje. Jedná se přibližně o 20 kilometrů silnic, o které se stará jihomoravská Správa a údržba silnic v sousedních regionech, a stejný počet kilometrů, o které se naopak starají partnerské organizace.

Podrobné informace k zimní údržbě jsou zveřejněny na webu Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje http://www.susjmk.cz/index.php?a=cat.19 .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…