Krajská zdravotní podepsala smlouvy o úhradách zdravotní péče s VZP

16.01.2013 20:32

Krajská zdravotní, a. s. dnes (16. 1.) podepsala smlouvy o úhradách zdravotní péče se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou (VZP), největším partnerem na straně plátců zdravotní péče.

Krajská zdravotní podepsala smlouvy o úhradách zdravotní péče s VZP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ordinace vybavená přístroji. Ilustrační foto

K uzavření smluv s ostatními pojišťovnami dojde v horizontu měsíce ledna, a to v návaznosti na předchozí společná jednání mezi VZP, Svazem zdravotních pojišťoven a Krajskou zdravotní, a. s.

Smlouvy dnes podepsali ředitelé MUDr. Petr Veselský za VZP a Ing. Eduard Reichelt za KZ, a. s., za účasti Mgr. Radka Scherfera, předsedy představenstva KZ, a. s. a RSDr. Stanislava Rybáka, náměstka hejtmana Ústeckého kraje.

„Jsem rád, že k podpisu smluv o úhradách zdravotní péče došlo a že dojde k uklidnění v řadách pacientů i zaměstnanců krajských nemocnic,“ řekl RSDr. Stanislav Rybák, náměstek hejtmana Ústeckého kraje, v jehož gesci je také oblast zdravotnictví.

„Jistota nasmlouvaného objemu a rozsahu poskytované zdravotní péče je pro Krajskou zdravotní zásadní a jsem rád, že na rozdíl od předchozích let máme potřebnou jistotu již na začátku roku a nově dokonce na delší období pěti let,“ dodal Mgr. Radek Scherfer, předseda představenstva KZ, a. s.

„I VZP je spokojena, že došlo ke kompromisu, který je pro obě strany přijatelný a zároveň zajistil otevřená dvířka k dalším jednáním o rozumné racionalizaci ve struktuře poskytované péče“, uvedl po podpisu smluv MUDr. Petr Veselský, ředitel pobočky VZP v Ústeckém kraji.

K ústupkům došlo na obou stranách, žádné však nemají negativní dopad na rozsah, ani kvalitu poskytované zdravotní péče.  Příkladem může být oční oddělení mostecké nemocnice. „Oceňuji, že mimo jiná diskutovaná pracoviště, bylo zachováno oční oddělení mostecké nemocnice se společným lůžkovým fondem“, komentoval vzájemný kompromis Ing. Jiří Novák, člen představenstva KZ, a. s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rep

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo dopravy: Budova ministerstva přilákala bezmála osm set návštěvníků

22:03 Ministerstvo dopravy: Budova ministerstva přilákala bezmála osm set návštěvníků

Ministerstvo dopravy se i letos zapojilo do festivalu otevřených budov Open House Praha. Do sídla re…