Krajská zdravotní podepsala smlouvy se studenty zařazenými do stipendijního programu

10.12.2015 12:49

V prostorách krajského úřadu Ústeckého kraje došlo 4. prosince 2015 ke slavnostnímu podpisu smluv mezi Ústeckým krajem jako poskytovatelem stipendia, budoucím zaměstnavatelem Krajskou zdravotní, a. s. a vybranými mediky, kteří se zavázali pracovat v Krajské zdravotní, a. s.

Krajská zdravotní podepsala smlouvy se studenty zařazenými do stipendijního programu
Foto: Krajská zdravotní
Popisek: Nemocnice Ústí nad Labem, Krajská zdravotní.

RSDr. Stanislav Rybák, 1. náměstek hejtmana Ústeckého kraje, přivítal studenty, které budou po dobu jejich náročného studia finančně podporovat, aby po ukončení studií a specializačního vzdělávání mohli poskytovat kvalitní lékařskou péči v rámci pěti nemocnic Krajské zdravotní, a. s. „Přeji vám všem především zdárné dokončení studií na vysokých školách a poté i mnoho pracovních úspěchů zde v nemocnicích Ústeckého kraje,“ řekl náměstek Rybák směrem ke studentům.

Zásadních úprav se dočkala pravidla pro poskytování stipendií, která vzájemně stanovili oba jejich poskytovatelé Ústecký kraj a Krajská zdravotní, a. s. „V letošním akademickém roce se nebude krátit stipendium studentům, kteří jsou současně podporováni Ústeckým krajem a Nadačním fondem Krajské zdravotní. Spojením obou stipendií je pro studenty zajištěna zajímavá finanční částka, která jim zásadně pomůže při úhradě nákladů na jejich studium,“ řekl Ing. Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní, a. s.

V rámci stipendijního programu Nadačního fondu Krajské zdravotní, a. s. činí částka 7 000,- Kč a ve spojení se stipendiem od Ústeckého kraje v hodnotě 5 000,- Kč je celkový finanční příspěvek 12 000,- Kč měsíčně. Podporováni jsou studenti 4. a vyššího ročníku vysokoškolského prezenčního studia v oborech lékař a farmaceut, studenti 3. ročníku vysokoškolského prezenčního studia v oborech všeobecná sestra, radiologický asistent.

Stipendijní program „Stabilizace lékařů, zubních lékařů a farmaceutů v Ústeckém kraji“ společně se stipendijním programem Nadačního fondu Krajské zdravotní, a. s. zajistí v krátké době částečné doplnění chybějících lékařů a  nelékařského 


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…