Krajská zdravotní se připojila v Ústí a Mostě k oslavám Světového dne předčasně narozených dětí

21.11.2019 22:01

Zdravotníci Neonatologické kliniky Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., a Dětského a dorostového oddělení Nemocnice Most, o. z., se zapojili do oslav Světového dne předčasně narozených dětí, který připadá každoročně na 17. listopad. Obě zdravotnická pracoviště u příležitosti tohoto významného dne uspořádala tradiční setkání zdravotníků s nedonošenými dětmi a jejich blízkými.

Krajská zdravotní se připojila v Ústí a Mostě k oslavám Světového dne předčasně narozených dětí
Foto: Krajská zdravotní, a. s.
Popisek: Krajská zdravotní, a. s.

V Ústí nad Labem v sobotu 16. listopadu 2019 proběhlo každoroční setkání ústeckých minidětí, které hostilo rodinné centrum Pampalánie. Rodinné příslušníky spolu s dětmi, které trávily na neonatologické klinice své první týdny života, přivítali MUDr. Tomáš Polanský, zástupce přednosty neonatologické kliniky, Lenka Nováková, vrchní sestra kliniky, další personál zdravotnického pracoviště a předsedkyně spolku Ústecké Miniděti, z. s., Mgr. Bc. Jana Jelínková.

„Na akci dorazilo devět desítek dětí se svými blízkými. Nejkrásnější odměnou za naši práci je poznání, jak z malých miminek v inkubátorech rostou usměvavé čilé děti, které svojí šikovností a pílí rodičů dohání své donošené vrstevníky. Oslavy probíhaly i na naší ústecké neonatologické klinice. Hospitalizovaní novorozenci a sloužící zdravotní sestřičky byli oblečeni v neděli 17. listopadu do oděvů purpurové barvy,“ uvedl MUDr. Ing. Martin Pánek, lékař ústecké neonatologické kliniky a organizátor akce. Oslavy Světového dne předčasně narozených dětí v Ústí nad Labem vyvrcholily nasvícením dominanty města - výletního zámečku Větruše purpurovou barvou. Záštitu nad akcí převzal primátor statutárního města Ústí nad Labem Ing. Petr Nedvědický.

V pátek 15. listopadu 2019 proběhly oslavy Světového dne předčasně narozených dětí v Mostě. Dětské a dorostové oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Most, o. z., uspořádalo akci s názvem Posezení u kafíčka! „Akce, na kterou dorazilo zhruba dvacet rodin, byla určena blízkým nedonošeňátek odchovaných v mosteckém perinatologickém centru. Bylo to velmi dojemné a krásné setkání v prostředí kavárny s dětským koutkem Majlisa v Mostě. Zavzpomínali jsme na společně strávené chvíle, které se rodičům už navždycky vryly do paměti. Jsme nesmírně vděčni za podporu, slova chvály a vděčnosti od rodičů našich malých pacientů. Odcházeli jsme všichni nabití energií a s obrovskou chutí do další práce,“ uvedla MUDr. Marie Váchová, která vede Dětské a dorostové oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Most, o. z.

Neonatologická klinika Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., a Dětské a dorostové oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Most, o. z., jsou součástí perinatologických center. Krajská zdravotní, a. s., tak disponuje dvěma centry z dvanácti v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…