Krajské ředitelství podniku Lesy ČR v Českých Budějovicích sídlí v nové dřevostavbě

21.09.2015 20:13

Jihočeské krajské ředitelství podniku Lesy ČR se přestěhovalo do nové budovy v Dobré Vodě u Českých Budějovic. Podnik investoval do dřevostavby včetně vybavení bezmála 30 milionů korun.

Krajské ředitelství podniku Lesy ČR v Českých Budějovicích sídlí v nové dřevostavbě
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Stavět začala českobudějovická firma EDIKT v roce 2013. Letos v únoru byla stavba zkolaudována a na konci června předána podniku Lesy ČR. Od začátku letošního léta už sídlí krajští lesníci v novém. „Při výstavbě i rekonstrukci nových správních budov Lesů ČR upřednostňujeme jako stavební materiál dřevo. Podporujeme tak jeho tuzemskou spotřebu,“ uvedl generální ředitel podniku Lesy ČR Daniel Szórád.

Řešení objektu vychází z klasického konceptu nízkoenergetického objektu, tedy jednoduchého minimálně členěného kvádru s poměrem stran 1:2 a delší stranou orientovanou k jihu. Zastavěná plocha je 432 metrů čtverečních s půdorysem objektu 13,5 x 32 metrů. Dominantu stavby tvoří dvoupodlažní prosklená vstupní hala chráněná zastřešením. To leží na šikmých sloupech symbolizujících kmeny stromů. „Na nosné prvky stavby jsme využili šumavské smrkové dřevo, v interiérech pak převážně dubové a javorové dýhy. Budova je obložena palubkami ze sibiřského modřínu,“ zmínil českobudějovický krajský ředitel Radek Pomije. Dřevo doplňuje sklo, a to zejména ve vstupní hale, dále pak ocelové prvky, například táhla ve fasádě objektu nebo patky šikmých sloupů. Barevný akcent fasády tvoří exteriérové látkové stahovací rolety v oranžové barvě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…