Krajské zdravotnické příspěvkové organizace jsou po prvním pololetí v plusu

13.08.2013 21:20

Všechny zdravotnické příspěvkové organizace Středočeského kraje hospodařily v prvním pololetí letošního roku s kladným hospodářským výsledkem. Zprávu o výsledcích jejich hospodaření vzala na svém dnešním jednání Rada kraje na vědomí.

Krajské zdravotnické příspěvkové organizace jsou po prvním pololetí v plusu
Foto: Redakce
Popisek: Josef Řihák (ČSSD)

Pět zdravotnických zařízení, tj. Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje (ZZS SČK) a Dětská centra v Kladně, Milovicích, Strančicích a Kolíně podle ní vykázalo kladný hospodářský výsledek v řádu statisíců korun, celkově za všechny se jedná o 11,9 milionů korun.

Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje dosáhla kladného hospodářského výsledku 8,8 mil. korun díky řadě přijatých úsporných opatření. Tržby od zdravotních pojišťoven a ostatní služby vykázala ve výši 51,6 procent z celkového plánovaného ročního provozu, což je oproti srovnatelnému období roku 2012 nárůst o 4,6 mil. korun. „Platby od zdravotních pojišťoven přichází pouze s malým časovým zpožděním a na dobrém výsledku hospodaření záchranky je to hned znát,“ ocenil postup pojišťoven hejtman Josef Řihák. Přesto podle něj přetrvává problém s platbami za ošetření od cizích státních příslušníků – samoplátců.

Také provoz dětských center je ve Středočeském kraji zajišťován podle zprávy o výsledcích hospodaření na velmi dobré úrovni. V případě Dětského centra v Milovicích by v rámci II. pololetí měla proběhnout dostavba 6 bytových jednotek chráněného bydlení, které poskytnou prostor pro sanaci rodiny, poradenství, rehabilitační pobyty či nácvik dovedností v péči o dítě. Počítáno je dokonce s tím, že by tyto prostory mohly poskytnout zázemí po nezbytně nutnou dobu také žadatelům o adopci ze zahraničí. „Na tento záměr jsme v orgánech kraje schválili celkem 3,8 milionů korun,“ doplnila radní pro zdravotnictví Jiřina Fialová.

V Dětském centru ve Strančicích proběhly podle jejích informací v prvním pololetí revize hromosvodů, agregátu, elektrických spotřebičů, revize plynové kotelny, tlakových nádob, kotlů v prádelně apod. Dětské centrum v Kolíně pak prošlo malováním interiérů celého objektu. Naplněnost tohoto zařízení se dokonce v uvedeném období vyšplhala na 106,5 procent. „Během prvního pololetí tu přijali 44 dětí a 45 dětí bylo předáno do biologické rodiny či náhradní rodinné péče,“ uzavřela radní J. Fialová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…