Krajskou síň slávy otevřela hokejová legenda

10.03.2015 18:02

Symbolickou síň slávy v prostorách Krajského úřadu Moravskoslezského kraje dnes (5. 3.) slavnostně otevřel legendární hokejový útočník František Černík. Stálá expozice prezentuje významné sportovní osobnosti kraje.

Krajskou síň slávy otevřela hokejová legenda
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Sportovce Moravskoslezského kraje, kteří podali vynikající sportovní výkony nebo se výrazně zasloužili o výchovu a přípravu sportovních nadějí, oceňují už třináct let zástupci vedení kraje a všesportovního kolegia na galavečeru věnovanému vítězům ankety Sportovec roku. Vyhodnocení už tradiční ankety má na starost sportovní komise.

„Od roku 2006 je navíc při slavnostním vyhlášení výsledků ankety Sportovec roku uvedena do Síně slávy výrazná sportovní legenda, která se nesmazatelně zapsala do historie českého sportu. Nyní se tyto osobnosti poprvé alespoň obrazně sešly v nově otevřené Síni slávy v  prostorách krajského úřadu a my jim můžeme za jejich skvělou reprezentaci touto formou poděkovat,“ říká náměstkyně hejtmana moravskoslezského kraje Věra Palková.

„Jsem rád, že naši galerii, v níž jsou opravdové persony, kterých si nesmírně vážím, otevřel právě František Černík. I když to na první pohled nevypadá, hokeji velmi fandím a kdysi jsem ho i hrával,“ říká moravskoslezský hejtman Miroslav Novák. Dodává, že Moravskoslezský kraj má dlouhodobý zájem na rozvoji sportu a sportovních aktivit. Každoročně proto vyhlašuje dotační program, který podporuje významné sportovní akce v celém regionu. „Je pro nás důležité, aby se zlepšovaly podmínky pro sportovní aktivity nejen vrcholových sportovců, ale i amatérů, dětí a mládeže a veřejnosti. Proto jsme na tento rok z rozpočtu vyčlenili na podporu těchto aktivit deset milionů korun,“ upřesňuje hejtman Miroslav Novák.

FRANTIŠEK ČERNÍK: hráč TJ Vítkovice, Dukla Jihlava, Detriot Red Wings, HC Kaufbeuren, HC Graz, ZOH 1984 – 2. Místo, mnohonásobný účastník MS, člen Klubu ligových střelců, člen Síně slávy českého hokeje, prezident HC Vítkovice Steel.

AKTUÁLNÍ SEZNAM OSOBNOSTÍ V KRAJSKÉ SÍNI SLÁVY: Další jména sportovců našeho kraje budou v galerii každoročně přibývat.

2006      Vítězslav Mácha
2007      Jiří Raška
2008      Adolfina Tačová
2009      Josef Mikoláš
2010      Jan Kozák
2011      Karel Loprais
2012      Richard Konkolski
2013      Ivan Lendl

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-moravskoslezsky.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…