Krajský úřad přivítal účastníky mezinárodního studentského projektu „Plastic-S-kills"

20.04.2015 14:31

Zasedací místnost Zastupitelstva Krajského úřadu Středočeského kraje se minulý týden zaplnila studenty z několika zemí.

Krajský úřad přivítal účastníky mezinárodního studentského projektu „Plastic-S-kills"
Foto: praha.eu
Popisek: Krajský úřad Středočeského kraje

Skupinu zhruba šesti desítek účastníků mezinárodní projektu „Plastic-S-kills“ (Igelitové tašky zabíjejí) v rámci programu Erasmus+, která se celý týden věnovala tématu ochrany životního prostředí, na půdě úřadu přivítali statutární náměstek hejtmana pro oblast školství, mládeže a sportu Milan Němec (ČSSD), náměstek pro oblast regionálního rozvoje Karel Horčička (ČSSD) a radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek (KSČM).

Zástupci kraje delegaci studentů a pedagogů ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Kladno a jejich partnerům ze škol na Slovensku, v Německu, Chorvatsku, Maďarsku a Turecku vyjádřili podporu v jejich práci na projektu. „Díky projektu mají studenti možnost navázat nové vztahy a přátelství s vrstevníky z různých koutů Evropy a dozvědět se řadu zajímavostí z jejich běžného života,“ konstatoval statutární náměstek hejtmana Milan Němec.

„Cílem projektu pod záštitou Národní agentury pro evropské programy – NAEP a s finanční podporou Evropské unie je podpora myšlenky zákazu igelitových tašek, které jsou s ohledem na jejich velké množství, negativní působení na životní prostředí a dobu rozkladu hrozbou pro lidstvo,“ řekl náměstek Karel Horčička.

V každé partnerské škole zapojené do projektu se vytvořila pracovní skupina, která prostřednictvím různých aktivit téma igelitových tašek propaguje. V těchto dnech se partnerské skupiny studentů měly možnost v Česku seznámit s touto problematikou při exkurzích u firem, které se specializují na třídění a zpracování odpadů. Delegace se také účastnila vzpomínkové akcie v Lidicích. Návštěvu středočeského krajského úřadu spojila s prohlídkou památek Prahy.

„Celkem se mají uskutečnit čtyři taková setkání. První bylo loni na Slovensku v Obchodní akademii v Ilavě. Žáci zde prezentovali výsledky ankety, která probíhala před obchodními řetězci v jednotlivých zemích. Při ní zjišťovali postoj obyvatel k používání igelitových tašek a sáčků. Další setkání se uskuteční na podzim v Chorvatsku a závěrečné příští rok na jaře v Německu,“ doplnil radní Zdeněk Štefek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …