Královéhradecký a Pardubický kraj lákají návštěvníky pod jednou značkou Východní Čechy

14.01.2016 15:05

Hejtmani Královéhradeckého a Pardubického kraje Lubomír Franc a Martin Netolický dnes slavnostně stvrdili Memorandum o spolupráci v oblasti cestovního ruchu. Stalo se tak na brněnském turistickém veletrhu Regiontour, kde se již oba kraje společně prezentovaly jako Východní Čechy.

Královéhradecký a Pardubický kraj lákají návštěvníky pod jednou značkou Východní Čechy
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„Prohlubující se spolupráce pomáhá mazat administrativní hranice, které na některých místech rozdělují kompaktní turistické oblasti. Turisty správní rozdělení příliš nezajímá a spíše jim komplikuje orientaci, což může cestovnímu ruchu škodit. Věřím, že společnou propagací si nebudeme se sousedním krajem navzájem konkurovat, ale naopak se dokážeme více zviditelnit v konkurenci domácích i zahraničních regionů,“ zhodnotil význam memoranda hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc.

„Výhod jednotné značky Východní Čechy je celá řada. Oba kraje ušetří při společné propagaci a vydávání turistických novin. Termín Východní Čechy je také zažitý mezi domácími turisty a mnohem srozumitelnější i pro zahraniční návštěvníky,“ vysvětlil hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Napomoci tomu má společná propagace, zejména vůči zahraničním trhům, nebo lepší vzájemná koordinace projektů. Jedním z konkrétních výstupů je například společná prezentace na veletrzích a dalších propagačních akcích. Po brněnském veletrhu se letos budou oba kraje společně prezentovat také na veletrzích „Holiday World“ v Praze, „Infotour a cykloturistika“ v Hradci Králové a na „RegionPropag“ v Pardubicích. Prostor na nich dostanou všechny turistické oblasti obou krajů se svou stálou i aktuální nabídkou. Letošní rok bude například ve znamení vojenské historie.

Kromě společných veletržních expozic se kraje spojily i ve vydávání letních a zimních turistických novin. Připravuje se také vydání společné východočeské mapy kempů, která by měla být v březnu představena na veletrhu Infotour v Hradci Králové. Společná propagace navíc pomůže ušetřit veřejné prostředky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…