Královéhradecký kraj: Děti se budou léčit v opravené ozdravovně

22.10.2017 13:04

Opravená chata Salomon, která je jedním z objektů Dětské ozdravovny v Peci pod Sněžkou, byla představena novinářům. Necelé čtyři miliony korun potřebné na zateplení pláště, novou krytinu střechy a obložení stěn uvolnil z fondu rozvoje a reprodukce Královéhradecký kraj, který jako jediný z českých krajů dosud ozdravovny provozuje.

Královéhradecký kraj: Děti se budou léčit v opravené ozdravovně
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Chata Salomon je situována v horní části sjezdovky „Zahrádky“ v nadmořské výšce okolo 1100 metrů nad mořem a se sousední Mělnickou boudou tvoří jeden funkční celek. Její budova původně sloužila jako hospodářský objekt, nyní jsou zde apartmány pro matky s dětmi. Objekt prošel celkovou rekonstrukcí v roce 1994.

„Střešní krytina již dosluhovala a na některých místech do objektu dokonce zatékalo. Také zateplení budovy již zcela nevyhovovalo dnešním požadavkům. Díky rekonstrukci má nyní Salomon dvojitý střešní plášť z falcovaného poplastovaného plechu a rovněž stěny jsou obložené plechovými šablonami, které vzhledem napodobují původní dřevěné obložení,“ říká náměstek hejtmana Aleš Cabicar, který je odpovědný za oblast zdravotnictví.

Stavební práce začaly v dubnu, ale na hlavní letní sezonu, kdy byla chata plně obsazena, byly přerušeny. Rekonstrukce tak byla dokončena v září a vyžádala si 3,9 milionu korun včetně DPH. Náklady plně hradil Královéhradecký kraj.

Dětská ozdravovna v Peci pod Sněžkou je největší ze čtyř krajských ozdravoven. Její kapacita je 115 lůžek rozmístěných na šesti budovách.

V loňském roce se ve všech ozdravovnách léčilo 1755 dětí ve věku 3-15 let z celé republiky. Pobyty jsou poskytovány na základě návrhu dětského lékaře a po schválení revizním lékařem zdravotní pojišťovny, která pobyt plně hradí. O děti se starají zdravotní sestry, vychovatelky, fyzioterapeut a dětský lékař. Během třítýdenního pobytu je také zajištěna školní výuka. Děti ve věku 3-6 let pobývají v ozdravovně v doprovodu rodičů, kteří si ovšem pobyt musí hradit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…