Královéhradecký kraj: Díky novému evakuačnímu výtahu jsou senioři ve větším bezpečí

29.05.2017 12:29

V hradeckém domově důchodců U Biřičky skončily stavební práce, které zvýšily bezpečnost klientů a zlepšily zázemí personálu. Královéhradecký kraj za téměř 40 milionů vybudoval nový evakuační výtah, zřídil nové recepce a investoval do komunikačního a bezpečnostního systému.

Královéhradecký kraj: Díky novému evakuačnímu výtahu jsou senioři ve větším bezpečí
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Domov U Biřičky je největším zařízením svého druhu v kraji a řadí se i k největším poskytovatelům sociálních služeb v celé republice. V budově ypsilon ale zjistila kontrola prováděná Hasičským záchranným sborem nedostatečnou kapacitu výtahů, které slouží i pro nouzovou evakuaci osob. Kraj proto přistoupil k přípravě projektu řešícího všechny zjištěné nedostatky,“ říká náměstek hejtmana Vladimír Derner, který je odpovědný za oblast sociálních věcí.

Investiční akce zahájená již na jaře loňského roku ale přinesla i zvýšení uživatelského komfortu zaměstnanců. „Jednotlivá podlaží prošla dispozičními úpravami, při kterých byly zřízeny nové recepce pro ošetřující personál. Péči o klienty mu navíc usnadní nový komunikační systém. Investice zahrnovala také zřízení kamerového systému, napojení na pult centrální ochrany, výměnu elektrických rozvodů a požární signalizace a náhradu stávajícího dieselagregátu za nový a výkonnější. Nejnákladnější položkou pak byla přístavba nového evakuačního výtahu,“ vysvětluje rozsah provedených prací radní Václav Řehoř odpovědný za oblast investic a majetku.

Celkové náklady se vyšplhaly na 37,4 milionů korun a byly plně hrazeny z krajského rozpočtu. Práce probíhaly za plného provozu.

Domov U Biřičky poskytuje služby seniorům už od roku 1965. Celkem disponuje 355 lůžky ve dvou budovách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: S kontrolami podnikatelům pomůže aktualizovaná příručka

16:13 Hospodářská komora: S kontrolami podnikatelům pomůže aktualizovaná příručka

jakými kontrolami se může podnikatel setkat, jaká jsou jeho práva a naopak povinnosti? Aktualizovaná…