Královéhradecký kraj: Na výměnu kotlů půjde dvakrát víc peněz oproti plánu

14.05.2021 14:21

Prostředky na takzvané kotlíkové dotace, tedy výměnu starých nevyhovujících kotlů na tuhá paliva za ekologičtější zdroje vytápění, se významně navýší. Alokace v aktuální třetí vlně vzroste o více než 56 milionů korun na celkových zhruba 114 milionů. Královéhradecký kraj tak může uspokojit dalších téměř 500 žadatelů o dotaci.

Královéhradecký kraj: Na výměnu kotlů půjde dvakrát víc peněz oproti plánu
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Snížení emisí z lokálních topenišť se Královéhradecký kraj aktuálně snaží dosáhnout prostřednictvím již třetí vlny kotlíkových dotací. Příjem žádostí proběhl v září loňského roku a původně hodlal rozdělit přes 57 milionů korun.

„Uspěli jsme s žádostí o podporu z programu Nová zelená úsporám. Získané prostředky využijeme na poskytnutí dotací žadatelům, kteří v zatím poslední vlně splnili všechny podmínky, ale kvůli nedostatku finančních prostředků skončily jejich žádosti v zásobníku. Jedná se o 484 žadatelů,“ uvádí radní Adam Valenta odpovědný za oblast regionálního rozvoje, grantů a dotací.

Doposud se v Královéhradeckém kraji s pomocí takzvaných kotlíkových dotací vyměnilo přes 6000 starých nevyhovujících kotlů. Žadatelé si mezi sebou rozdělili přes 550 milionů korun. Přestože již od září roku 2022 nebude možné topit v kotlích první a druhé emisní třídy, stále jich využívá velké množství domácností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…