Královéhradecký kraj: Na železnici budou o prázdninách čtyři výluky

30.06.2018 12:49

Cestování na železnici lidem v Královéhradeckém kraji o prázdninách zkomplikují čtyři výluky. Budou na tratích z Jaroměře do Staré Paky, ze Smiřic do České Skalice, z Častolovic do Solnice a z Hradce Králové do Týniště nad Orlicí.

Královéhradecký kraj: Na železnici budou o prázdninách čtyři výluky
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Důvodem výluk jsou rozsáhlá rekonstrukce stanice v Jaroměři a opravy na dalších tratích. Cestující budou muset použít náhradní autobusovou dopravu. ČTK to oznámil Tomáš Fiala z hradeckého centra Českých drah.

Nejdelší výluka bude mezi stanicemi Jaroměř a Stará Paka na trati z Hradce Králové do Liberce. Začne 14. července a potrvá do 10. září. S rekonstrukcí jaroměřské stanice bude mezi 14. červencem a 10. srpnem souviset i výluka mezi stanicemi Smiřice a Česká Skalice na tratích Hradec Králové - Jaroměř a Jaroměř - Trutnov. Některé autobusy budou mít oproti vlakovému jízdnímu řádu jiné časy odjezdů a příjezdů, u některých spojů nebudou zajištěné vlakové přípoje.

Na trati z Častolovic do Solnice, která vede do průmyslové zóny Kvasiny - Solnice se závodem Škody Auto, bude výluka 11. až 16. července. Cestující by se měli připravit na zpoždění pět až deset minut.

Již v sobotu 30. června začíná výluka mezi stanicemi Hradec Králové a Týniště nad Orlicí, která potrvá do 13. července. Místo vlaků budou zřízeny čtyři autobusové linky. Jedna z nich bude zrychlená a bude mít zastávky pouze v Hradci a v Týništi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…