Královéhradecký kraj: Obchvaty v okolí průmyslové zóny už začnou vznikat alespoň na papíře

27.09.2016 14:39

Projektanty dvou důležitých obchvatů, které jsou součástí rozšíření průmyslové zóny Solnice-Kvasiny, již vybrala Rada Královéhradeckého kraje. První ze staveb odvede nadměrnou dopravu z Domašína, místní části obce Černíkovice. Druhá naváže na již existující první část obchvatu Solnice.

Královéhradecký kraj: Obchvaty v okolí průmyslové zóny už začnou vznikat alespoň na papíře
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Přes Domašín vede silnice druhé třídy, která je využívána zejména jako spojnice dvou komunikací první třídy a také jako přístupová cesta do průmyslové zóny. Částečný obchvat Solnice je sice v provozu od roku 2012, zatím ale slouží jen pro odklonění dopravy ze směru od Častolovic. Po vybudování navazujícího úseku odvede i vozidla, která městem projíždějí po silnici I/14,“ vysvětluje radní Josef Dvořák, který je odpovědný za oblast investic.

Délka obchvatu Domašína bude necelé dva kilometry a jeho výstavba je naplánována na roky 2018-2019. Zpracování kompletní projektové dokumentace včetně průzkumů a zajištění autorského dozoru bylo vysoutěženo za 3,25 milionu korun.

Druhá část obchvatu Solnice bude mít délku 1625 metrů a stavět se začne v roce 2019. Cena za služby projektanta je 4,7 milionu korun.

Obě stavby budou financovány ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…