Královehradecký kraj: V těchto dnech se děti učí bezpečnosti na silnici

15.09.2015 20:04

Noví žáčci, kteří letos poprvé vyrazili do škol, musejí vědět, jak se mají chovat v silničním provozu. Právě tomu by je měla naučit dopravní akce Bezpečně na silnici, která se koná právě v těchto dnech v každém z pěti okresních měst. V Hradci Králové už se prvňáci základní znalosti naučili. Dnes probíhá výuka v Jičíně a postupně se přesune ještě do tří zbývajících okresních měst.

Královehradecký kraj: V těchto dnech se děti učí bezpečnosti na silnici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Doprava - ilustrační foto

Královéhradecký kraj pořádá akci s názvem Bezpečně na silnici, na které se podílejí všechny složky IZS a také městská policie. Děti se podívají do policejního vozu, auta záchranné služby, nebo si prohlédnou, jak funguje kamerový systém. Především ale absolvují různé dovednostní zkoušky a soutěže, které je mají naučit, jak být v silničním provozu v bezpečí.

„Je to jednodenní výuková akce formou her, kde se děti naučí třeba základy bezpečného chování na přechodu, nebo na kole. Tato akce se koná v každém okresním městě, dohromady tedy pětkrát. Zahájili jsme ji včera v Hradci Králové na Pivovarském náměstí,“ říká hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc.

„Chceme přispět k získání povědomí o tom, jak se správně a bezpečně chovat v silničním provozu, protože cestu do školy a zpět musí řada dětí zvládnout brzy sama,“ poodhaluje radní pro oblast školství Táňa Šormová.

Výuka bezpečnosti probíhá ve spolupráci s Týmem silniční bezpečnosti od 14. do 18. září. Účastní se jí například několikanásobný mistr světa v bike trialu Martin Šimůnek, který připravil pro děti exhibici na kole právě v této mnohdy až akrobatické sportovní disciplíně.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…