Královéhradecký kraj: Ve Dvoře Králové se zkomplikuje příjezd do zoo

13.06.2016 17:30

Rekonstrukce silnice III/30012 ve Dvoře Králové nad Labem začíná dnes a potrvá až do konce září. Místní i návštěvníci zoologické zahrady budou moci využít objízdné trasy. Oprava vyjde na více než 30 milionů korun a z větší části bude hrazena ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Královéhradecký kraj: Ve Dvoře Králové se zkomplikuje příjezd do zoo
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Postupného uzavření více než dvoukilometrového úseku využije královédvorská radnice k překládce a opravě inženýrských sítí na Benešově nábřeží a v ulici Štefánikova, například kanalizace, vodovodu či plynovodu. Primárním důvodem uzavírky je neuspokojivý stav vozovky.

„Silnice je ve špatném technickém stavu. Kryt vozovky je narušen trhlinami a v některých místech jsou plošné deformace, zejména v krajních částech. Také jsou zde vyjeté koleje,“ uvedl náměstek hejtmana Karel Janeček, který je odpovědný za oblast dopravy.

Stavba proto bude probíhat za úplné uzavírky. Objízdná trasa pro místní dopravu do 3,5 t bude vedena po místních komunikacích. Trasa bude doplněna o značky zoo, tak aby byla pro návštěvníky co nejsrozumitelnější.

Tranzitní nákladní doprava bude vedena v jednom směru po silnici II/300 od Denisova náměstí, ulicí 17. listopadu, Legionářskou, Tyršovou, Nedbalovou, Vrchlického, Nerudovou na silnici II/299 ve směru na Verdek a po silnici III/32544 na Bílou Třemešnou přes přehradu Les Království.

Ve druhém směru se počítá s objízdnou trasou tranzitní nákladní dopravy po silnici II/299 ulicí Spojených národů, Jiráskova, Fügnerova, Sladkovského, na silnici II/300 (u oční školy) a dále obousměrně až na Denisovo náměstí.

Ve směru od Bílé Třemešné bude tranzitní nákladní doprava odkloněna na silnici II/325 a dále po silnici II/300 směr Dvůr Králové – Lipnice, ul. Smetanova a ul. 28. října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…