Královéhradecký kraj pomůže deváťákům v přípravách na přijímací zkoušky

29.03.2021 14:21

Královéhradecký kraj ve spolupráci s místními akčními skupinami a učiteli ze základních a středních škol dnes spustil pro žáky devátých tříd projekt, který jim pomůže s přípravou na přijímací zkoušku z matematiky. Žáci se mohou k doučování přihlásit prostřednictvím Google Classroom a připojit se kdykoliv v průběhu trvání projektu, a to po dobu následujících pěti týdnů. Doučování je k dispozici zcela zdarma.

Královéhradecký kraj pomůže deváťákům v přípravách na přijímací zkoušky
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Přijímací zkoušky na střední školy se blíží, a i když vím, že učitelé dělají maximum pro přípravu svých žáků, tak ne všichni deváťáci mají při distanční výuce ideální podmínky k učení. Přípravu ke zkouškám z matematiky organizujeme jako pomoc nad rámec jejich běžné výuky. Primárně ji nabízíme žákům základních škol z našeho kraje, ale virtuální učebnu můžou využít i zájemci z ostatních krajů,“ sdělil náměstek hejtmana Arnošt Štěpánek, který má ve své gesci oblast školství. Přidává poděkování všem zúčastněným pedagogům a místním akčním skupinám v Královéhradeckém kraji (MAS) a základní škole ve Svobodných Dvorech, která pro program poskytla virtuální učebnu.

Důležitost spolupráce kraje, škol a MAS hodnotí také Jan Machek, manažer Místního akčního plánu Královédvorsko: „Pro místní akční plánování je důležitým prvkem spolupráce v území a vyrovnávání nerovností ve vzdělávání. Tento projekt spojuje oba tyto prvky a rozvíjí spolupráci aktérů vzdělávání na území celého kraje.“

Anketa

Viníte Babišovu vládu za počty českých mrtvých na covid-19?

22%
78%
hlasovalo: 14530 lidí

Projekt online doučování probíhá prostřednictvím Google Classroom, kterou někteří žáci znají ze svých škol. Pro vstup do virtuální učebny je nutný soukromý Google účet. Žáci zde dostanou každý den ráno tři úkoly a do druhého dne obdrží jejich řešení. Pokud si nebudou vědět rady, na začátku každého týdne se mohou účastnit přímého přenosu, kde jim učitelé vysvětlí jednotlivé příklady, ukáží postup řešení s výpočty a proberou s nimi potřebnou teorii daného učiva. Pokud žáci přímý přenos nestihnou, mají ve virtuální učebně záznam ke zpětnému zhlédnutí a v případě individuální potřeby je tým učitelů k dispozici i přes e-mailovou komunikaci. S doučováním mohou žáci začít kdykoliv v průběhu následujících pěti týdnů. Více informací najdou ZDE.

Konání jednotné přijímací zkoušky na střední školy pro žáky devátých ročníků základních škol se letos kvůli protiepidemickým opatřením přesunulo na 3. a 4. května. Ve všech základních školách v současné době finišuje příprava žáků k přijímacím zkouškám podle podmínek, které mají jednotlivé školy k dispozici. Například učitelé z hradecké základní školy Josefa Gočára ve spolupráci s gymnáziem J. K. Tyla připravují krátká výuková videa z českého jazyka a matematiky. Podle ředitele školy Petra Sadílka tyto materiály zpřístupní na internetu, aby mohli pomoci žákům devátých tříd ostatních škol.

„Distanční vyučování nám ukázalo další možnosti způsobu výuky, a proto se chystáme v projektech jako je například natáčení různých výukových materiálů pokračovat a nastavit tak větší spolupráci mezi základními a středními školami. Výukové materiály by žáci mohli využívat při běžném provozu škol jako zajímavý a podpůrný materiál určený k prohlubování učiva i znalostí v době, kterou si žáci určí sami nebo jako pomoc při vzdělávání v době nemoci, či jako další podporu celoživotního vzdělávání,“ dodal náměstek Štěpánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…