Královéhradecký kraj vyhlásil zakázku na výstavbu depozitáře jičínského muzea

08.11.2019 18:46

Regionální muzeum a galerie v Jičíně se dlouhodobě potýká s nedostatkem prostor pro uložení sbírkových předmětů. Tento problém vyřeší nový depozitář v areálu bývalé fary v Jičíně-Robousích. Královéhradecký kraj vyhlásil veřejnou zakázky na zhotovitele stavebních prací.

Královéhradecký kraj vyhlásil zakázku na výstavbu depozitáře jičínského muzea
Foto: jicin.org
Popisek: Regionální muzeum a galerie Jičín

„Současná situace uložení sbírkových předmětů je za hranicí únosnosti a plně nevyhovuje požadavkům zákona. Některé předměty jsou například uloženy na chodbách jičínského zámku, kde pro ně nejsou vhodné klimatické podmínky. Jiné předměty se dosud skladují v komerčním pronájmu, což je velice nákladné,“ vysvětlila důvody plánované investice náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za oblast kultury.

V areálu bývalé fary v Jičíně-Robousích kraj postaví přízemní depozitář s výtahem, kde kromě dalšího místa pro řádné uložení sbírkových předmětů vzniknou i prostory pro příjem, ošetření a evidenci sbírkových předmětů a také zázemí pro zaměstnance a materiálně technické zázemí provozu

„Nejvýše přípustná nabídka veřejné zakázky na stavební práce je 27,3 milionu korun. Lhůta pro podávání nabídek by měla skončit 27. listopadu v 9 hodin. Samotná stavba depozitáře by měla trvat 17 měsíců,“ uvedl radní pro investice a majetek Václav Řehoř s tím, že po navýšení o částku 3,5 milionu korun na pořízení vnitřního vybavení bude nový depozitář stát maximálně 35 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…