Královéhradecký kraj začne poptávat dopravce pro vlakovou dopravu na dalších deset let

10.12.2019 10:33

Královéhradecký kraj osloví železniční dopravce v souvislosti s uzavřením nových smluv na zajištění osobní vlakové dopravy v regionu na dalších deset let. Dnes tento krok projednala rada kraje. Kraj hodlá nové smlouvy na vlakovou dopravu uzavřít tak, aby mohly začít platit na konci roku 2021.

Královéhradecký kraj začne poptávat dopravce pro vlakovou dopravu na dalších deset let
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Vedle probíhajícího autobusového tendru připravujeme také nové smlouvy na zajištění osobní vlakové dopravy na dalších deset let. V tuto chvíli oslovujeme dopravce s otázkou, jestli budou mít o zakázku zájem a pokud ano, tak o jaké provozní soubory. Jasno chceme mít v polovině příštího roku s tím, aby nové smlouvy začaly platit na konci roku 2021, kdy vyprší smlouvy stávajícím dopravcům,“ uvedl první náměstek pro dopravu Martin Červíček.

Královéhradecký kraj nyní odešle dopravcům, kteří mají oprávnění provozovat drážní osobní dopravu, sdělení o záměru uzavřít nové smlouvy. Tuto výzvu kraj zveřejní také elektronicky na profilu zadavatele, úřední desce, Věstníku veřejných zakázek a Úředním věstníku Evropské unie.

„Pokud má Vaše společnost zájem poskytovat veřejné služby v přepravě cestujících veřejnou drážní osobní dopravou na jednotlivých částech území Královéhradeckého kraje nebo na jednotlivé části území Královéhradeckého kraje, zašlete prosím projev Vašeho zájmu spolu s identifikací části nebo částí území Královéhradeckého kraje, na níž (nichž) by Vaše společnost měla zájem poskytovat veřejné služby v přepravě cestujících veřejnou drážní osobní dopravou, a to na e-mailovou adresu khk.vlaky@akfiala.cz, a to do 22.01.2020 včetně,“ stojí ve výzvě, kterou kraj prostřednictvím svého právního zástupce zašle dopravcům.

Administraci dopravně-technických podkladů zajistí odbor dopravy a silničního hospodářství krajského úřadu a společnost OREDO, s. r. o.

„Poté, co dopravci projeví zájem, zašleme jim podklady, na jejichž základě předloží indikativní nabídky – ne však ještě závazné cenové nabídky – a koncepci poskytovaných služeb, v níž popíšou zejména nabízená vozidla, odhadované počty personálu a další nabízené služby nad rámec minimálního požadovaného standardu. O těchto nabídkách budeme s dopravci dále jednat,“ doplnil náměstek Červíček.

V současnosti zajišťují železniční dopravu v Královéhradeckém kraji České dráhy a v menší míře GW Train Regio. Pro rok 2019 se jedná o 5,6 milionu vlakokilometrů. Kraj letos na zajištění železniční dopravy přispívá částkou 389 milionů korun, na další část ztráty přispívá v souladu s uzavřeným memorandem stát částkou 277 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…