Kramářovu vilu si prohlédlo 1638 návštěvníků

28.10.2017 18:16

Úřad vlády České republiky zpřístupnil 28. října 2017, v Den vzniku samostatného československého státu, rezidenci českých premiérů. Návštěvu Kramářovy vily, si nenechalo ujít 1638 zájemců o prohlídku.

Kramářovu vilu si prohlédlo 1638 návštěvníků
Foto: vlada.cz
Popisek: Kramářova vila během otevření pro veřejnost

O návštěvu Kramařovy vily byl jako již tradičně velký zájem. Návštěvníci měli jedinečný výhled na Prahu, prohlédli si interiéry vyzdobené v byzantském stylu nebo premiérskou pracovnu s původní dřevěnou knihovnou.

Kramářova vila spadá pod správu Úřadu vlády ČR od roku 1952. V devadesátých letech byla kompletně zrekonstruována a od roku 1998 slouží jako rezidence předsedy vlády České republiky. Vila tak pravidelně hostí významné světové státníky a je místem protokolárních přijetí předsedy vlády.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka v objektu přivítal například německou kancléřku Angelu Merkelovou, medailisty z olympijského Ria de Janeira, českou fotbalovou reprezentaci nebo slovenského předsedu vlády Roberta Fica. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.