Kriminalistický ústav Praha má nového ředitele

23.03.2016 16:53

Od poloviny března 2016 došlo ke změně ve vedení Kriminalistického ústavu Praha Policie ČR.

Kriminalistický ústav Praha má nového ředitele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policisté, ilustrační foto

Náměstek policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování brig. gen. Mgr. Zdeněk Laube jmenoval do funkce ředitele Kriminalistického ústavu Praha plk. Mgr. Ľuboše Kothaje, který uspěl v nabídkovém řízení. 

Foto - plk. Mgr. Ľuboš Kothaj.jpg

Plukovník Kothaj pracuje u policie od roku 1993. Po ročním působení u pohraniční policie v Bílé přestoupil do Kriminalistického ústavu, kde začínal jako znalec na oddělení fonoskopie. O několik let později pracoval na oddělení počítačové kriminality. Od roku 2000 zastával řídící funkce na různých úrovních -  od vedoucího oddělení technického rozvoje a informatiky, přes vedoucího odboru servisních služeb až po vedoucího odboru kanceláře ředitele. Od března 2011 do současné doby byl náměstkem ředitele Kriminalistického ústavu pro výkon.  

Ředitel Kothaj si klade za cíl: zvýšit úroveň znalecké činnosti a poskytovaných služeb pro orgány činné v trestním řízení, více aplikovat výsledky výzkumu a vývoje do znalecké a kriminalisticko-technické praxe, posílit spolupráci s odbory kriminalistické techniky a expertiz a pracovišti kriminalistické techniky územních odborů, upevnit pozici Kriminalistického ústavu na mezinárodní úrovni a v neposlední řadě provést organizační změny, které přispějí k naplnění výše uvedených priorit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…