Květná zahrada v Kroměříži se stala vítězem soutěže agentury CzechTourism

16.10.2016 19:49

Květná zahrada v Kroměříži, památka UNESCO, se stala vítězem soutěže DestinaCZe 2016 v kategorii Kudy z nudy – zážitek pro celou rodinu, vyhlašované agenturou CzechTourism. Za oceněním stojí nejen vizuální krása památky denně tvořená rukama zahradníků, nýbrž také úsilí o její kvalitní prezentaci a propagaci včetně nabízených vzdělávacích programů pro celou rodinu.

Květná zahrada v Kroměříži se stala vítězem soutěže agentury CzechTourism
Foto: NPÚ
Popisek: Květná zahrada v Kroměříži

„V Květné zahradě nenajdete panely naučné stezky ani skákací hrady. Zato vás rádi doprovázíme a inspirujeme, abyste vnímali jedinečnost zahrady všemi smysly a hlavně společně - jako rodina! Vyvrcholením této snahy je pak každoročně festival barokní kultury Hortus Magicus,“ vysvětluje kastelán Arcibiskupského zámku a zahrad v Kroměříži Martin Krčma.

Květná zahrada uspěla nejen v konkurenci hradozámeckých komplexů, ale i turistických destinací obecně. Pro památku hlasovalo 4832 osob.

„Děkujeme všem návštěvníkům, kteří nám dali své hlasy. Je to ocenění nejen pro desítky našich zahradníků, ale i pro kolegy z Národního centra zahradní kultury, kteří rodinám připravují individuální zážitky,“ neskrývá nadšení kastelán.

Lektorský tým Květné zahrady vznikl díky projektům Památky nás baví a Národní centrum zahradní kultury v Kroměříži. Radost z ocenění samozřejmě sdílí a také provozovatel památky – Národní památkový ústav a všichni partneři, kterým rovněž patří poděkování (Muzeum umění Olomouc, Ministerstvo kultury České republiky, Zlínský kraj s Centrálou cestovního ruchu východní Morava, Arcibiskupství olomoucké, Czech National Trust a další).

Cenu na slavnostním předávání v karlovarském hotelu Thermal převzali kastelán Arcibiskupského zámku a zahrad v Kroměříži Martin Krčma a Petr Hudec, tvůrce programů vytvářených na míru nejen Květné zahradě, ale i dalším památkám Národního památkového ústavu.

Soutěž DestinaCZe vyhlašuje již čtvrtým rokem agentura CzechTourism s cílem propagovat zajímavá místa, akce a přírodní či kulturní památky České republiky doma i v zahraničí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…