Kvůli novému zákonu přijdou o práci tisíce lidí

07.10.2014 12:12

Nový zákon o sázkových hrách je podle zástupců zaměstnanců loterního průmyslu výsledkem lobbingu zahraničních online kasin.

Kvůli novému zákonu přijdou o práci tisíce lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herna, ilustrační foto

Iniciativa Loterie bez hazardu, hájící na šedesát tisíc lidí, kterým dávají práci sázkové hry, se bouří proti novému loternímu zákonu. Ten bude ve čtvrtek oficiálně představovat vedení ministerstva financí. Zaměstnanci heren a kasin upozorňují, že pokud bude zákon skutečně obsahovat údaje, které se objevují v médiích, přijde o práci několik tisíc lidí a Česká republika se stane rájem nelegálního hazardu.

„Při vší úctě, vedení ministerstva se úplně zbláznilo. Omezení počtu heren podle počtu obyvatel nebo dramatické snížení maximální sázky vyústí pouze a jen v eskalaci problémů s černými hernami a rychlejšímu přechodu hráčů na daleko zákeřnější internet. Herny se pozavírají, tisíce lidí dostanou výpověď anebo budou nuceni pracovat v nelegálních hernách jen proto, aby uživili svoji rodinu,“ zlobí se Jarmila Novotná, předsedkyně spolku Svobodná volba a spoluzakladatelka iniciativy Loterie bez hazardu.

„Jsem přesvědčena o tom, že ministerstvo podlehlo tlaku zahraničních internetových kasin. Všechny kroky ministerstva totiž působí tak, že se snaží zbavit klasických heren a přivést tak všechny jejich zákazníky do náruče daleko nebezpečnějších online kasin, které tak mohou jít za vidinou velkých zisků,“ dodala Novotná, která má po více jak desetileté praxi v několika pražských hernách bohaté zkušenosti s fungování tohoto odvětví.

Podle Novotné je také překvapivé, že po několika letech, kdy všichni volali po absolutní svobodě obcí v rozhodování o množství hazardu na svém území, teď přichází „moudrý“ stát, který nastavuje nové limity např. pro počet heren.

„Proč stát bere městům svobodu si např. na svém území povolit víc heren, než uvažovaný limit jednu hernu na pět tisíc obyvatel? Vždyť jsme už tisíckrát slyšeli, že jsou to právě radnice, které nejlépe znají místní poměry a dokáží nejlépe posoudit, co je a není pro místní komunitu vhodné,“ kroutí hlavou Jarmila Novotná.

.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…