LEO Express dnes obnovil provoz Locomore na trati Berlin – Stuttgart

28.08.2017 15:38

Společnosti FlixBus a LEO Express dnes společně obnovily provoz německého dopravce Locomore. První vlak odjel dnes ve 14:19 z Berlína do Stuttgartu. Obě města bude spojovat zatím pětkrát týdně, se zastávkami také v Hannoveru, Frankfurtu a Heidelbergu. Prodej lístků a marketing zajišťuje společnost FlixBus, LEO Express v novém modelu Locomore zajišťuje provoz a údržbu.

LEO Express dnes obnovil provoz Locomore na trati Berlin – Stuttgart
Foto: LEO Express
Popisek: LEO Express dnes obnovil provoz Locomore na trati Berlin – Stuttgart

Společnost LEO Express minulý týden potvrdila spekulace o převzetí vybraných částí aktiv insolventní společnosti Locomore, podstatné části zaměstnanců včetně zakladatelů Locomore a vozidel společnosti.„Chceme růst na této i dalších linkách, Německo má velký potenciál," říká Peter Köhler o dalších plánech. Společnost proto hledá další členy provozního personálu: strojvedoucí, vlakvedoucí, stevardy, dispečery, členy týmu údržby a další pracovníky, kteří by podpořili expanzi na německý trh.
 
LEO Express již v minulosti deklaroval zájem vstoupit na německý trh a budovat tak evropskou multimodální dopravní síť. Doprava se kvůli odlišným národním regulacím rozvíjela separátně v jednotlivých evropských státech. Expanze společností LEO Express nebo našeho německého partnera FlixBus bez ohledu na hranice států ukazuje cestu pro vytvoření skutečně jednotného evropského dopravního trhu.
 
 
Železniční doprava je nejvíce udržitelný a ekologický způsob veřejné dopravy. Rozvoj osobní dopravy na železnici je proto dobrou zprávou pro cestující, evropskou ekonomiku i životní prostředí. V letošním roce plánuje společnost zahájit železniční provoz také v Polsku, kde již nyní nabízí autobusové a minibusové spoje po celé zemi. 
 
Více informací na stránkách: www.le.cz/locomore 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …