LOM PRAHA: Státní podnik zajistil centrální nákup dezinfekčního roztoku

30.03.2020 22:11

Na základě požadavku Sekce správy a řízení organizací Ministerstva obrany ČR realizoval státní podnik LOM PRAHA centrální nákup dezinfekčního roztoku na ruce a povrchy pro potřeby státních podniků a příspěvkové organizace spadající do gesce Ministerstva obrany.

LOM PRAHA: Státní podnik zajistil centrální nákup dezinfekčního roztoku
Foto: LOM PRAHA
Popisek: LOM PRAHA

LOM PRAHA, tradiční podnik leteckého průmyslu, postupně ve dvou dodávkách nakoupil celkem 24 000 litrů alkoholové dezinfekce Anti-COVID. Poslední dodávka dorazila v pondělí 30. března.

Dezinfekce je určena kromě pokrytí vlastní potřeby LOM PRAHA zejména pro potřeby příspěvkových organizací MO, kterými jsou ÚVN Praha - Ústřední vojenská nemocnice Praha, Vojenská nemocnice Olomouc, Armádní servisní, Ústav leteckého zdravotnictví Praha, Vědecké a servisní pracoviště tělesné výchovy a sportu (CASRI) Praha, Vojenská lázeňská rekreační zařízení Praha, Volejbalový klub DUKLA Liberec a Házenkářský klub Dukla Praha. Dále směřuje do státních podniků Vojenské lesy a statky ČR, s.p., Vojenský technický ústav, s.p., Vojenský výzkumný ústav, s.p., Vojenský opravárenský podnik, s.p. „V tuto chvíli evidujeme poptávku na celkové množství okolo 15 000 litrů dezinfekčního roztoku,“ uvádí ředitel podniku LOM PRAHA Jan Rouček.

„Dnes proběhla distribuce prvních 1000 litrů dezinfekčního prostředku pro příspěvkovou organizaci MO Armádní servisní (AS-PO),“ dodává ředitelka bezpečnosti LOM PRAHA Linda Tamchynová. Další výdeje se očekávají v nejbližších dnech.

Transport obou dodávek zabezpečil Vojenský historický ústav Praha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…