Labyrint režiséra Jiřího Stracha uspěl i v zahraničí. ČT začala s přípravami druhé série

14.10.2015 9:49

Nový sedmidílný seriál Labyrint režiséra Jiřího Stracha a scenáristy Petra Hudského, jehož poslední díl vysílala včera ČT1, sledovalo v průměru 1 090 tisíc diváků.

Labyrint režiséra Jiřího Stracha uspěl i v zahraničí. ČT začala s přípravami druhé série
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Poslední díl se stal nejsledovanějším z celé série, dívalo se na něj 1 252 tisíc lidí. Zájem o koupi Labyrintu projevily na televizním veletrhu v Cannes minulý týden televize z Francie, Itálie a Turecka. Česká televize začala s přípravami jeho druhé řady.

„Uvažujeme o pokračování Labyrintu druhou řadou. Ta je v současné době na začátku literární přípravy, na níž intenzivně pracuje stejný tvůrčí tým v čele se scenáristou Petrem Hudským jako v případě první série. Při tvorbě nových dílů chceme zachovat podobný způsob vyprávění, tedy jeden stěžejní motiv, který prochází všemi díly,“ shrnuje Jiřina Budíková, vedoucí programu a vývoje pořadů TS Brno. „O samotný formát Labyrintu projevily na veletrhu v Cannes zájem i společnosti ze Spojených států, což potvrzuje, že sdělení této výjimečné a temné kriminální série je srozumitelné i pro ‚lovce formátů‘ z druhé strany zeměkoule,“ dodává Budíková.

„Prozatím můžu zmínit, že jsme se, i z diváckých reakcí, významně poučili, jak druhou sérii vyprávět napínavěji, zajímavěji, strašidelněji a chytřeji. Sám sebe i svůj tým řadím mezi pokorné tvůrce, kteří si o sobě s prvním úspěchem nemyslí, že jsou světoví géniové. Máme tedy kam růst,“ slibuje režisér Jiří Strach.

Seriál Labyrint, pojednávající o vrahovi, který se inspiruje obrazem Poslední soud Hieronyma Bosche, kombinuje žánr thrilleru a detektivky, vznikal od února do června letošního roku v Brně a okolí. V hlavních rolích se objevili Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, František Němec, Zuzana Kajnarová, Pavel Batěk a Miroslav Donutil.

V iVysílání ČT sledovalo Labyrint v průměru dalších 300 tisíc diváků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…