Lady Business 2016 Darina Ermisová: Každá kabelka má svůj vlastní příběh

21.04.2017 10:57

O titul Lady Business Moravskoslezského kraje se letos v soutěži utkalo devatenáct žen, podnikajících například ve výrobě a designu skla, výrobě kosmetiky nebo v oboru praní, žehlení a mandlování. Vítězkou druhého ročníku krajské soutěže se stala oděvní návrhářka Darina Ermisová. Její firma, která vznikla v roce 2008, vyrábí designové kabelky a doplňky.

Lady Business 2016 Darina Ermisová: Každá kabelka má svůj vlastní příběh
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„V Moravskoslezském kraji je mnoho podnikatelek, které mají skvělé vize, umí je zrealizovat a dát lidem práci. Ženy podnikatelky jsou navíc nesmírně kreativní a ve svých aktivitách mnohdy cílevědomější a důslednější než muži. Nejen, že jsou schopny uspět na poli podnikání, ale navíc se jim daří skloubit tyto aktivity s rodinou, což je opravdu obdivuhodné,“ říká moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák.

Podnikatelky se mohly do druhého ročníku soutěže přihlásit od loňského prosince do letošního února. „Porota posuzovala jejich podnikání například z hlediska rentability, aktivity firmy na zahraničních trzích, strategie nebo důrazu na společenskou zodpovědnost,“ sdělil náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Jan Krkoška a zároveň člen poroty. „Musím přiznat, že vybrat z devatenácti podnikatelek pouze jednu vítězku, je nesmírně těžké. Podle mého názoru by si ocenění zasloužily všechny zúčastněné ženy,“ dodal náměstek Jan Krkoška.

Letošní vítězka porotu zaujala svým nápadem, vytrvalostí i nasazením. Dokázala, že úspěšně podnikat mohou i ženy na mateřské dovolené. „Vítězství pro mne znamená nejen ocenění mé práce, která není vždy jednoduchá, ale vnímám ho také jako formu poděkování všem mým zaměstnancům,“ říká Darina Ermisová, majitelka společnosti Dara bags.

Patronkami soutěže se pro letošní rok staly Hana Malurová, majitelka společnosti ESKON a zároveň vítězka soutěže Lady Business Moravskoslezského kraje 2015, Dana Diváková, ředitelka Institutu komunitárního rozvoje a Magda Habrmanová, ředitelka krajské hospodářské komory Moravskoslezského kraje.

„Jsou to právě tyto pozitivní příběhy, které dokáží motivovat mnohé ženy k tomu, aby se pustily do rizika podnikání,“ doplňuje Petra Chovanioková ředitelka pořádající Agentury pro regionální rozvoj. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…