Lannerův dům v Telči hostil výjezdní zasedání archeologů Národního památkového ústavu

10.05.2017 10:23

Ve dnech 27. a 28. dubna proběhlo v Lannerově domě, sídle NPÚ, ÚOP v Telči, již osmé výjezdní zasedání archeologů NPÚ. Zúčastnilo se jej téměř 40 archeologů, zástupců všech územních odborných pracovišť Národního památkového ústavu z celé České republiky.

Lannerův dům v Telči hostil výjezdní zasedání archeologů Národního památkového ústavu
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

V rámci tematického bloku Koncepční priority oboru archeologie a jejich naplňování se diskutovalo o směřování archeologie v NPÚ a tématech týkajících se postavení archeologie v památkové péči, legislativních otázkách i o vědě a výzkumu. Zaznělo několik tematických přednášek věnovaných mj. archeologii kraje Vysočina, aplikaci Státního archeologického seznamu ČR, problematice zveřejňování informací v archeologii a obecně prezentování oboru širší veřejnosti (Mezinárodní den archeologie aj.). Představeny byly rozpracované i podávané grantové projekty a plánované publikace.

Toto každoroční setkání potvrdilo stabilní místo, jaké archeologie zaujímá v poznávacím procesu památkového fondu České republiky, v jeho dokumentaci i ochraně. Budoucí rozvoj oboru je v této chvíli zásadně podmíněn vnějšími podmínkami, zejména pak potřebou moderního legislativního rámce.

Účastníci 8. setkání archeologů NPÚ před sídlem telčského územního odborného pracoviště

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…