Legendární jazzmanka Jana Koubková natočí živý koncert v budějovickém rozhlase

10.03.2017 22:16

Ve středu 15. března vystoupí v budově Českého rozhlasu České Budějovice legendární česká jazzová zpěvačka Jana Koubková v doprovodu trojice špičkových instrumentalistů. Veřejná nahrávka ve studiovém sále začíná v 19 hodin.

Legendární jazzmanka Jana Koubková natočí živý koncert v budějovickém rozhlase
Foto: Archiv zpěvačky Jany Koubkové
Popisek: Jazzová zpěvačka Jana Koubková

Impozantní jazzový vokální projev Jany Koubkové, který se v průběhu času dotýká různých vlivů včetně world music, nejvýrazněji charakterizuje takzvané scatování, tedy způsob zpěvu, při němž se používají slova beze smyslu nebo samostatné slabiky.

Mám radost, že mám okolo sebe výborné mladší hudebníky a že s nimi přijedu i do Českých Budějovic. Do Českého rozhlasu mířím s klávesistou Ondřejem Kabrnou, kontrabasistou Vítkem Švecem a bubeníkem Janem Červenkou,“ to jsou slova v současnosti nejznámější a nejproslulejší české jazzové zpěvačky Jany Koubkové.

Řečeno ve shodě s jedním stařičkým domácím swingovým šlágrem, je vpravdě ženou v rytmu zrozenou. Hudební životopis této rodačky z Roztok u Prahy je bohatý. Zpívala v kapele Luďka Hulana, v Jazz Q Martina Kratochvíla, ale v mládí působila i v populárním souboru Kučerovci. Vedla vlastní vokální skupiny Hot Tety a Horký dech s Michalem Pavlíčkem. Na začátku osmdesátých let založila festival jazzových, bluesových a rockových zpěváků Vokalíza a několik let učila na pražské konzervatoři.

Umělecké aktivity Jany Koubkové zasahují i do literatury, je autorkou knih Recepty proti samotě a Zutí provádím s chutí a také řady hravých, originálních písničkových textů.

Zatím poslední album Jana Koubkové z loňského roku, které oceňují i kritici, se jmenuje A tak si jdu. A malou, ale dozajista pozoruhodnou zastávku v této „jazzové chůzi“ bude mít u Tří lvů v rámci veřejné nahrávky. Uskuteční se ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice ve středu 15. března od 19 hodin.

Vstup na veřejnou nahrávku je volný, místenky získáte ve vysílání Českého rozhlasu České Budějovice nebo v den koncertu v rozhlasové recepci v ulici U Tří lvů 1. Více informací se dozvíte na webu www.budejovice.rozhlas.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…