Lékaři Krajské zdravotní uspořádali podzimní setkání „Ústeckých minidětí“

30.11.2015 19:30

Každoročně je na Novorozeneckém oddělení Krajské zdravotní, a. s. - Masarykově nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. hospitalizováno kolem 2000 novorozenců. Z toho je zhruba 150 dětí, které jsou hospitalizovány na jednotce intenzivní nebo intermediární péče. Tím nejčastějším důvodem pro intenzivní péči je jejich předčasný příchod na svět, který s sebou může nést různé komplikace. Lékaři ústeckého perinatologického centra se proto rozhodli uspořádat pro nedonošené děti a jejich blízké podzimní setkání „Ústeckých minidětí“. Setkání proběhlo v sobotu 28. listopadu 2015 v ústeckém rodinném centru Domeček.

Lékaři Krajské zdravotní uspořádali podzimní setkání „Ústeckých minidětí“
Foto: Krajská zdravotní
Popisek: Nemocnice Ústí nad Labem, Krajská zdravotní.

MUDr. Ing. Martin Pánek uvedl, že ústecké novorozenecké oddělení je jedním z 12 perinatologických center v České republice, které poskytuje péči všem patologickým novorozencům narozeným od 24. týdne těhotenství. „Vzhledem k tomu, že tyto děti potřebují vysoce specializovanou péči a narození takového miminka výrazně ovlivní život celé rodiny, rozhodli jsme se pořádat setkávání našich bývalých pacientů. Je to velmi dobrá zpětná vazba pro nás zdravotníky, kdy po čase opět vidíme, jak naši malí pacienti rostou a vyvíjejí se a samozřejmě to má velký význam i pro rodiče, kteří jsou leckdy z velké dálky a zde mají možnost se potkat s rodiči, řešícími stejné nebo obdobné problémy, které rodiče donošených dětí neznají,“ řekl MUDr. Ing. Martin Pánek, lékař Novorozeneckého oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z.

Petra Přenosilová, maminka patnáctileté Nikoly, k setkání uvedla, že pro rodiče má velký smysl. „Když se Nikola narodila před patnácti lety, tak taková setkání nebyla. Po narození nedonošence je to pro rodiče hodně těžké. Nejenže takové akce děti spojují, ale jejich rodiče si mohou vzájemně vyměňovat své zkušenosti a informace,“ pochvalovala si Petra Přenosilová.

Ze setkávání „Ústeckým minidětí“ chtějí lékaři Novorozeneckého oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. udělat tradici. Na akci představili i symbol „Ústeckých minidětí“, který byl pokřtěn nedonošeneckou formulí od firmy Nutricia. Křtu se ujaly dvě bývalé ústecké pacientky, patnáctiletá Nikola narozená ve 29. týdnu těhotenství s porodní hmotností 1050 g a čtrnáctiletá Tereza Anna s porodní hmotností necelých 1500 g. Třetí kmotrou byla Ing. Lenka Taussigová Kocmanová, Miss sympatie ČR v roce 2002.

Vybrané fotografie z akce najdete zde: http://www.kzcr.eu/lekari-krajske-zdravotni-usporadali-podzimni-setkani-usteckych-minideti_.aspx?id=f9d3f80d-6c66-444e-8aa7-466da6626ac8

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…