Lékárny budou mít originální doménu. Pacient tak pozná, které jsou bezpečné

28.03.2015 17:07

Všechny lékárny, které vydávají léky pacientům, mohou od 1. dubna 2015 požádat o registraci doménového jména s koncovkou .pharmacy.

Lékárny budou mít originální doménu. Pacient tak pozná, které jsou bezpečné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékárna, ilustrační foto

Národní asociace lékáren začne od 1. dubna 2015 přijímat žádosti o registraci doménových jmen s koncovkou .pharmacy. Od spuštění programu registrace doménových jmen druhého řádu (TLD) s koncovkou .pharmacy v roce 2014, dosud asociace schválila asi 275 doménových jmen s koncovkou .pharmacy, které bylo možné registrovat v rámci časově omezeného období předběžné registrace.

Možnost snadno a rychle identifikovat bezpečné a dle platných zákonů podnikající online lékárny a související subjekty. Časově omezené období pro registraci doménových jmen s koncovkou .pharmacy určené pro lékárny, které vydávají léky pacientům, je posledním předběžným registračním obdobím.

Žádosti od lékáren budou přijímány až do 30. dubna a od tohoto data si budou moci lékárny, jejichž žádost bude schválena, doménu s koncovkou .pharmacy zaregistrovat.

Od 3. června 2015 bude registrace doménových jmen s koncovkou .pharmacy otevřena jakékoli kamenné či online lékárně. S výjimkou subjektů, které jsou držiteli akreditací Verified Internet Pharmacy Practice Sites® (VIPPS®) nebo Veterinary-Verified Internet Pharmacy Practice Sites® (Vet-VIPPS®) nebo byli schváleni asociací NABP jako ověřený zadavatel elektronické reklamy (NABP e-Advertiser), musí všichni ostatní zájemci o doménové jméno s koncovkou .pharmacy nejprve podat žádost, předložit požadovanou dokumentaci a zaplatit poplatek za posouzení žádosti asociaci NABP.

Z desítek tisíc webových stránek, které prodávají léky na předpis online, zkontrolovala asociace NABP zatím více než 10 900 z nich a zjistila, že téměř 97% z nich nedodržuje platné zákony v oblasti lékárenské péče v zemích, kde podnikají ani zákonné normy v oblasti ochrany veřejného zdraví.

Asociace NABP povolí registraci doménového jména s koncovkou .pharmacy pouze těm subjektům, které dodržují platné zákony v oblasti lékárenské péče v zemích, kde působí a kde sídlí jejich pacienti a zákazníky, tak, aby spotřebitelé v těchto zemích mohli snadno nalézt bezpečné online lékárny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…