Lékárny v krajských nemocnicích budou otevřeny i o státních svátcích

17.03.2017 16:53

Pacienti z Moravskoslezského kraje, kteří budou potřebovat léky i o státních svátcích, si je budou moci vyzvednout v nemocničních lékárnách krajských nemocnic. I ve sváteční dny jim budou k dispozici odborníci v lékárnách nemocnic v Karviné-Ráji, Havířově, Orlové, Třinci-Podlesí, Frýdku-Místku, Krnově a Opavě.

Lékárny v krajských nemocnicích budou otevřeny i o státních svátcích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékárna, ilustrační foto

Tuto nově zřízenou službu budou moci pacienti poprvé využít 17. dubna na velikonoční pondělí. Nemocniční lékárny krajských nemocnic budou pak otevřeny i 8. května na Den vítězství, 28. září na Den české státnosti a 26. prosince na 2. svátek vánoční, a to v obvyklé provozní době.

„Chceme rozšířit služby a zkvalitnit péči o naše pacienty. Toto opatření přispěje k lepší dostupnosti lékárenské péče ve dnech, kdy jsou lékárny ve velkých nákupních centrech zavřeny a nemocným jsou k dispozici pouze vzdálené pohotovostní lékárny. Například pacienti z Karvinska tak o státních svátcích nebudou muset jezdit až do lékárny s pohotovostní službou v Ostravě,“ uvedl náměstek moravskoslezského hejtmana pro zdravotnictví Martin Gebauer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…