Lesníci zdarma rozvážejí dětem 408 vánočních stromků

07.12.2016 16:11

O 408 vánočních stromků letos požádalo v rámci adventního dobročinného projektu Lesů ČR celkem 156 zdravotnických a sociálních zařízení s dětskými klienty. Lesníci ze státního podniku stromky vyberou a zdarma rozvezou do 20. prosince.

Lesníci zdarma rozvážejí dětem 408 vánočních stromků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vánoční stromek

„Tímto projektem tradičně uzavíráme naše roční snažení v sociální oblasti. Pomoci druhým považuji za samozřejmost. Navíc ušetříme prostředky i čas sociálním a zdravotním pracovníkům,“ uvedl Daniel Szórád, generální ředitel Lesů ČR.   Letos lesníci rozvážejí téměř dvakrát víc stromků než loni, kdy požádalo 117 dětských sociálních a zdravotnických zařízení, dětských domovů, center, azylových domů i nemocnic, o 236 stromků.

Webová aplikace dobročinného projektu Lesů ČR www.vanocnistromkydetem.cz byla letos přístupná od 18. listopadu do 5. prosince. Největší zájem projevili v Moravskoslezském kraji, kde se stromky povezou na 23 adres. Dále projekt využilo například 20 zařízení v Ústeckém kraji, 17 ve Středočeském kraji nebo 16 zařízení v Jihomoravském kraji.

Stromky pochází z tak zvaných prořezávek, které lesníci předem plánují. Většinou jde o smrk ztepilý.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…