Lesníci ze čtyř zemí V4 podepsali Memorandum o spolupráci Zájmy prosazují společně

12.07.2016 12:39

Zástupci státních lesů Visegrádské čtyřky - Slovenska, České republiky, Maďarska a Polska podepsali 8. července v Čiernom Balogu Memorandum o spolupráci.

Lesníci ze čtyř zemí V4 podepsali Memorandum o spolupráci Zájmy prosazují společně
Foto: ČT
Popisek: Vlajky zemí Visegrádské čtyřky a EU

Koordinovat řešení nadregionálních problémů v lesnickém hospodaření, vzájemně se informovat o aktuálních lesnických tématech, podporovat spolupráci v rámci přeshraničních programů financovaných z evropských fondů, společně formovat lesnickou politiku V4 a umožnit lesníkům zahraniční výměnu zkušeností, to jsou hlavní cíle memoranda.

Podepsal ho i generální ředitel Lesů ČR Daniel Szórád (na snímku vlevo). „Počítáme s vytvořením pracovních skupin, v nichž zasednou lesníci ze všech čtyř zemí, aby řešili společné problémy a informovali se o aktuálních tématech,“ uvedl.

Svůj podpis připojili také pověřený generální ředitel podniku Lesy Slovenské republiky Jozef Staško, maďarský zástupce státních lesů Ugron Ákos Gábor a Tomasz Zawila-Niedźwiecki z Polska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…