Lesnické tendry 2017+ vyhlásily Lesy ČR

22.06.2016 20:37

Podmínky lesnických tendrů prováděných od ledna příštího roku dnes uveřejnil ve Věstníku veřejných zakázek a na svém webu státní podnik Lesy České republiky. Hodnota zadávaných lesnických prací by měla dosáhnout bezmála 3,4 miliardy korun. Nabídky je možné podávat do 8. září.

Lesnické tendry 2017+ vyhlásily Lesy ČR
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

„Předpokládáme, že bychom smlouvy uzavírali na přelomu října a listopadu,“ řekl obchodní ředitel podniku Lesy ČR Radovan Srba.  Celkem 48 zakázek se od ledna roku 2017 opět rozdělí na ty, které řeší komplexní lesnické činnosti, dále jen těžební činnosti s prodejem dříví a pouze pěstební činnosti. Týkají se 35 smluvních územních jednotek. „Postupně zvyšujeme počet smluvních územních jednotek, které v některých případech dělíme na dílčí zakázky. Je to přínosné pro malé i střední firmy a podporujeme tak zaměstnanost v regionech,“ uvedl výrobně technický ředitel Lesů ČR Václav Lidický. Smlouvy na komplexní činnosti za 2,8 miliard korun jsou připraveny pro 28 smluvních územních jednotek. Smlouvy na těžební činnosti s prodejem dříví mají hodnotu 165 milionů korun a budou aktuální pro šest územních jednotek. U 14 dalších se zakázky za 430 milionů korun týkají pěstebních činností.

Podnik letos rozdělil státní lesy, které spravuje, na 152 smluvních územních jednotek. Pro porovnání jich v roce 2013 bylo 122 a v roce 2019 je v plánu zvýšit počet na 180.

V loňských lesnických tendrech se smluvním vztahem od ledna 2016 se soutěžilo o 36 smluvních územních jednotek a 2,36 miliard korun.
Kompletní zadávací dokumentace jsou uveřejněny kromě věstníku také na webu Lesů ČR coby profilu zadavatele, a to v sekci „Veřejné dokumenty“ na adresách:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…