Lesnické tendry 2018+ vyhlásí podnik Lesy ČR v červenci

19.06.2017 19:19

Tendry na lesnické činnosti prováděné od roku 2018 podle všeho vyhlásí státní podnik Lesy České republiky 17. července. Nabídky bude možné podávat do 5. září. Parametry zadávací dokumentace lesnických zakázek představili 19. června v Hradci Králové zástupci podniku Lesy ČR obchodním partnerům i odborné veřejnosti lesnicko-dřevařského sektoru.

Lesnické tendry 2018+ vyhlásí podnik Lesy ČR v červenci
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

„Tendry vypisované na pět let se budou týkat 52 smluvních územních jednotek a 5,1 milionu metrů krychlových dříví. Hodnota zadávaných lesnických prací dosahuje bezmála dvou miliard korun,“ řekl generální ředitel Lesů ČR Daniel Szórád. Jak dále uvedl, zásadní je transparentnost, stabilita prostředí, hospodárnost, naplňování sociálních aspektů a směřování ke kultivaci smluvního a soutěžního prostředí. Letos jsou tendry vyhlašovány podle nového zákona o zadávání veřejných zakázek, který mimo jiné zkrátil termíny pro vyhlašování soutěže a zjednodušil postup posuzování a hodnocení nabídek.

„Zásadním kritériem při hodnocení nabídek bude cena. V zájmu dosažení potřebné kvality však chceme do procesu výběru vítězných uchazečů promítnout i dosavadní výsledky hodnocení smluvních vztahů podniku s partnery. Chceme podpořit zdravou konkurenci, respektive dlouhodobý zájem o lesnické zakázky. Proto hodláme také omezit počet vítězných zakázek pro uchazeče. Znamenalo by to, že jedna firma nemůže spravovat více než 20 procent jednotek, o něž se soutěží,“ dodal Szórád.

Smlouvy na komplexní činnosti za 1,6 miliard korun jsou připraveny pro 29 smluvních územních jednotek. Smlouvy na těžební činnost v hodnotě 26 milionů korun budou aktuální pro deset územních jednotek. U třinácti dalších se zakázky za 329 milionů korun týkají pěstebních činností. Parametry nové smlouvy konzultovali zástupci státního podniku v pracovních skupinách s rezortními kolegy z Ministerstva zemědělství, Asociace lesnických a dřevařských podniků, Konfederace lesnických a dřevozpracujících svazů ČR, Mendlovy univerzity a dalších odborných subjektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…