Lesy ČR: Informace o hospodaření podniku naleznete ve výroční zprávě za rok 2014

18.08.2015 14:52

Zhodnocení minulého roku přináší výroční zpráva podniku Lesy ČR za rok 2014. Je zveřejněna na www.lesycr.cz v sekci Dokumenty ke stažení.

Lesy ČR: Informace o hospodaření podniku naleznete ve výroční zprávě za rok 2014
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Rok 2014 přinesl podniku Lesy ČR významné změny. V dubnu byl jmenován generálním ředitelem Daniel Szórád. Hned poté začal proces otevřených výběrových řízení na obsazení ředitelských pozic. Nový vrcholový management podniku se vydal cestou otevřenosti a transparentnosti zakázek či služeb s cílem ukončit veškeré nevýhodné smlouvy a zlevnit předražené externí služby, a to až o 50 procent původní ceny. Za krátkou dobu se podařilo prosadit několik významných změn. Zejména se navýšil počet smluvních územních jednotek pro komplexní lesnickou zakázku. Na třech dalších smluvních územních jednotkách se na jeden rok pilotně oddělila pěstební těžební činnost. Do smluv byl nově začleněn aspekt transparentního zaměstnávání. „Podařilo se nám vypracovat a obhájit Koncepci strategického rozvoje podniku na období let 2015 až 2019 a dále jsme nastoupili cestu otevřené komunikace s odbornou veřejností s cílem hledat korektní a transparentní formy naší činnosti,“ uvedl generální ředitel podniku Daniel Szórád.

Rok 2014 byl pro podnik poměrně příznivý i z hlediska živelných kalamit. V květnu způsobil silnější vítr a vydatné srážky škody na pěti tisících metrech krychlových dříví v Moravskoslezském a Zlínském kraji. Šlo však o regionální události, jejichž podíl se udržel ve výši 13,8 % celkových těžeb. Podíl kůrovcových těžeb se podařilo udržet na úrovni minulých let. Více než v jiných regionech se kůrovec vyskytoval na severovýchodní Moravě. V druhé polovině roku se výrazným způsobem zrychlilo vyřizování výzev oprávněných osob na vydávání církevních majetků na základě zákona o církevních restitucích. Lesy ČR tak ke konci roku uzavřely s oprávněnými osobami dohody o vydání 163 staveb a pozemků na 56 878 hektarech.

Více čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…