Lesy ČR: Na lesní cestě v České Skalici se sanuje uvolněný skalní masiv

27.04.2016 13:35

Uvolněný opukový masiv na lesní cestě u vstupu do Bažantnice, lokality v České Skalici, se v těchto dnech sanuje. Místo je do 30. dubna uzavřeno.

Lesy ČR: Na lesní cestě v České Skalici se sanuje uvolněný skalní masiv
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Kameny ze skalního masivu se uvolnily koncem února. Lesy ČR coby správci pozemku nechaly zpracovat odborný posudek, jak postupovat a skálu sanovat. „V místě jsme odtěžili stromy a vyklidili dřevní hmoty. Práce tak mohou po projednání s Agenturou ochrany přírody a krajiny začít,“ uvedl tamější lesní správce Jiří Mička. Lokalita je označena výstražnými páskami. Městská policie z České Skalice ji pravidelně monitoruje.

„Předpokládáme, že 1. května bude už cesta bezpečná a volně přístupná,“ dodal Mička.

Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,2 miliony hektarů lesního majetku, tedy šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR. Pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků, tedy přibližně o třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR.

Lesy ČR jsou držiteli osvědčení v systému PEFC, a to na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…